Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Stablecoin’ler için beklenti büyük: Circle CEO’su konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Circle CEO’su Jeremy Allaire stablecoin’lerin gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Allaire, yaptığı cesur tahmin ile dikkatleri üzerine çekti.

Stablecoin ihraççısı Circle’ın CEO’su olan Jeremy Allaire, kripto ve stablecoin’lere dair iyimser duruşuna açıklık getirdi. Geçtiğimiz gün X üzerinden açıklamalarda bulunan Allaire, stablecoin’lerin 10 yıl içinde önemli bir büyüme gerçekleştireceğini savundu.

stablecoin buyume circle ceo

Stablecoin’ler 10 yıl içinde önemli bir yere gelecek

USDC’nin arkasındaki şirketin olan Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, stablecoin’lerin önümüzdeki 10 yıl içinde küresel paranın yüzde 10’unu oluşturacağını belirtti.

Allaire, stablecoin’lerin sansasyonel büyümesini tetikleyebilecek etmenlere değindi. Ünlü CEO dünyanın en büyük ödeme şirketlerinin çoğunun stablecoin’leri tercih ettiğini aktardı. Allaire’e göre, kurumsal şirketler stablecoin’leri araştırmaya devam ediyor ve bu da büyümeye işaret ediyor.

Circle CEO’su, blokzincirin işlem ücretlerini düşürdüğünü ve anlık işlemleri kolaylaştırdığını belirtti. Allaire, sınır ötesi işlemlerdeki kolaylığın ve potansiyel verimliliğin stablecoin’leri öne çıkaracağını aktardı.

Allaire, stablecoin’lerin 2025 yılı sonuna kadar 100 trilyon dolarlık kripto para pazarının büyük bir bölümünü oluşturacağını ifade etti. Circle CEO’su genel perspektifte bir büyümenin 10 yıl içinde başarılabileceğini dile getirdi.

World Population Review verilerine göre 162 milyar dolarlık stablecoin piyasası, 80 trilyon doları bulan para piyasasının yüzde 0,2’sini oluşturuyor.

Kripto para piyasasındaki gelişim, stablecoin’lerin de büyümesine katkı sağlıyor. Birçok görüş, stablecoin’lerin ilerleyen yıllarda daha fazla tercih edileceğini gözler önüne seriyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran Buluşmalarının On Yedincisi Gerçekleşti

Paribu sponsorluğundaki KriptoVeteran’da bu hafta, Bitcoin’in (BTC) son durumu ve ayı sezonu ile ilgili konular konuşuldu. Erkan Öz, Cemil Şinasi Türün ve İsmail Hakkı Polat, kripto para piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konu Başlıkları: Neler Konuşuldu? Bitcoin ve kripto paraların ayı piyasasına girip girmediğini, bu senenin 2013 ve 2017 yıllarından farkının ne olduğunu soran İsmail ...

Bağlantıyı kopyala