Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

Stake edilen ETH menkul kıymet olabilir mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Galaxy Research’ten Alex Thorn, spot Ethereum ETF gündeminin ortasında stake edilmiş ETH’lerin potansiyel olarak menkul kıymet görülebileceğine değindi.

Kripto sektöründe gündemin yeni oyuncusu Ether (ETH) oldu. ETF analistlerinin spot Ethereum ETF’lerinin onaylanma ihtimalini yüzde 75’e çıkarması, kripto para birimlerinde adeta boğa koşusunu başlattı. Birçok altcoin, dip bölgelerden sansasyonel çıkışlara imza attılar.

Gündem spot Ethereum ETF’lere odaklanmışken, Galaxy Research’ten Alex Thorn çarpıcı açıklamalarda bulundu. Thorn, ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin stake edilen ETH’leri bir menkul kıymet olarak sınıflandırmasından endişe duyduğunu ifade etti.

Spot ether eth

Ethereum için tehlike kapıda mı?

Galaxy Research’ten Alex Thorn, ABD’li düzenleyici kurumun ideallerini koruyarak spot Ethereum ETF’leri onaylayabileceğini öne sürdü. Thorn’a göre, SEC’nin başvuruları onaylamaya yönelik hamlesi, mahkemedeki Ether davalarıyla uyumlu olacak.

Thorn, “Eğer SEC’nin Ethereum ETF’lerde tam tersi bir karar (onaylama) vereceğine dair spekülasyon doğruysa tahminim, ETH’nin menkul kıymet olmadığı ancak stake edilen ETH’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılacağı yönünde. Denge kurmaya çalışacaklarını düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Thorn’un düşüncelerine yorum yapan bir topluluk üyesi, ETH’yi bir ETF içinde stake etmenin likidite engelleri oluşturup oluşturmayacağı ve mevzuata uymayı zorlaştırıp zorlaştırmayacağı konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi. Thorn, emin olmadığını, ancak Avrupa’da işlem gören ürünlerin (ETP’ler) stake hizmeti sunduğunu belirtti.

Bilindiği üzere SEC, ETH için menkul kıymet iddiasında bulundu ve dava yolunu tercih etti. Uzmanlar, SEC’nin Ether ETF’leri konusunda üstünlük kurmayı deneyeceğini düşünüyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

VanEck’in Ether raporu: 22 bin dolar kapıda

Spot ETF ihraççısı VanEck, Ether (ETH) fiyat tahminini ikiye katlayarak 22.000 dolara yükseltti. VanEck, daha önce ETH’nin 11.000 dolara ulaşabileceğini belirtmişti. Spot Bitcoin ETF ihraççısı VanEck, Ether hakkında çarpıcı bir rapor yayımladı. VanEck, Ethereum ve diğer katman-2’lerdeki günlük aktif kullanıcı sayısının son yıllarda artış yaşadığını aktardı. Ether’deki büyümeye dikkat çeken VanEck, ETH fiyatının 2030 yılına ...

Bağlantıyı kopyala