Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Taylan Yıldız: Merkeziyetsizlik Çok Kritik

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

NFT Summit İstanbul 2022 kapsamında röportaj yaptığımız isimlerden biri de Firefly’ın Chief Analytics Officer’ı Dr. Taylan Yıldız oldu. Yıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada çoğunlukla DAO’lar üzerinde durdu ve DAO’ların faydalı olabileceği durumlardan bahsetti. Yıldız’ın konuşmasının ardından biz de BTCHaber olarak kendisiyle özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Taylan Yıldız’dan Merkeziyetsizlik Vurgusu

NFT Summit İstanbul 2022’nin ilk konuşmacısı Firefly’ın Chief Analytics Officer’ı Dr. Taylan Yıldız oldu. Son dönemde DAO teknolojileri daha da önem kazandı. Bu konuda Türkiye’nin konumunu biz de Yıldız’a sorduk. Türkiye’nin bu konularda merkez olmaya başladığını söyleyen Yıldız, Türkiye’deki girişimcilerin bu anlamda öncü olduğunun da altını çizdi. Ayrıca Türkiye’deki demokrasi bilincinin dünyadaki akranlarına göre daha fazla olduğunu söyledi.

Röportajda merkeziyetsizliğin çok kritik bir konu olduğuna sıklıkla değinen Yıldız, “Merkeziyetsiz olan bir sistemde, bütün sistemin içindeki aktörler söz sahibi olabiliyor” dedi. Yıldız, özellikle devlet yönetme konusunda merkeziyetsizliğin önemine de vurgu yaptı.

Yazar: Hazal Orta

Satoshi döneminden hareket eden Bitcoin’ler piyasayı nasıl etkiler?

BTCHaber TV’nin yayınında, kripto dünyasında dikkat çeken gelişmeler ele alındı. Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa’nın konuk olduğu programda, özellikle Satoshi Nakamoto döneminden kalan Bitcoinlerin hareketi büyük ilgi gördü. Bu eski Bitcoinlerin yıllar sonra farklı cüzdanlara aktarılması, piyasada önemli bir hareketliliğin habercisi olarak yorumlanıyor. Robinhood’tan şaşırtıcı rapor Yayında ayrıca Robinhood’un ikinci çeyrek finansal raporlarına da ...

Bağlantıyı kopyala