Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Tayland, Ödemelerde Kripto Kullanımını Yasaklama Kararı Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Tayland bilindiği üzere kripto para sektörü üzerindeki düzenleyici duruşunu giderek daha da artırmaya başladı. Bu kez Tayland’tan yasaklayıcı bir hamle geldi. Elde edilen son bilgilere göre Tayland, 1 Nisan itibariyle kripto varlıkların mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayacak.

Tayland’da Kripto Paralar ile Ödeme Yasaklanacak

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, mal ve hizmet ödemelerinde kripto varlıkların kullanımını yasaklayan emirler yayınladı. Söz konusu yasak 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

tayland odemelerde kripto kullanimini yasaklama karari aldi 3

Yaptığı açıklamada, kripto borsaları da dahil olmak üzere işletme operatörlerinin bu tür ödeme hizmetlerini sağlamaması gerektiğini ve kripto varlıkların mal veya hizmetler için ödeme yapılmasını teşvik edecek şekilde hareket etmelerinin yasaklandığını söyledi. Ancak komisyon yeni düzenlemenin ticareti veya kripto varlıklara yapılan yatırımları etkilemeyeceğini söyledi.

Düzenleyici, işlemler için dijital para birimlerinin kullanımına ilişkin kısıtlamaların 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağını, şirketlerin yeni kurallara uyması için Nisan ayının sonuna kadar sürelerinin olacağını söyledi. Ticari işlemler için Bitcoin gibi kripto para birimleri üzerindeki kısıtlamaların Avrupa, Birleşik Krallık, Güney Kore ve Malezya’daki düzenlemelere uygun olduğunu söyledi. 

Yazar: Sena Karakılıç

Binance’in SWIFT Bankacılık Ortağından Yeni Karar

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in SWIFT bankacılık ortağı yeni bir karar aldı. Alınan karara göre 100 bin doların altındaki dolar transferlerini yasaklayacak. Binance Bireysel Müşterilerine Yeni Kural Kripto para borsası Binance, bireysel müşteri tabanına banka ödeme transferlerini durdurabilecek potansiyel bir hizmet kesintisi konusunda bilgilendirme yaptı. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto ...

Bağlantıyı kopyala