Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Tayland, Yüzde 15’lik Kripto Stopaj Vergisini İptal Ediyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Tayland bilindiği üzere kripto para sektörü üzerindeki düzenleyici duruşunu giderek daha da artırmaya başlamıştı. Tayland en son kripto ticareti yapanlara uygulanacak olan sermaye kazanç vergisi ile ilgili bir açıklamada bulunmuştuTayland Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kripto para ticaretinden elde edilen kârlardan yüzde 15’lik bir sermaye kazancı vergisi alınacaktı. Son olarak Tayland, bu kararından döndüğünü açıkladı.

Tayland, Yüzde 15’lik Kripto Vergisinden Vazgeçti

Financial Times’ın haberine göre; Tayland, ülkedeki kripto yatırımcılarından gelen tepkinin ardından, kripto işlemlerine yüzde 15 oranında uygulanacak kripto stopaj vergisini iptal etti.

tayland yuzde 15lik kripto stopaj vergisini kaldirdi 2

Geçtiğimiz haftalarda, Tayland Bankası (BOT)ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Tayland Maliye Bakanlığı (MOF) ortak bir basın açıklamasında, ülkenin 70 milyon sakinini korumak amacıyla dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesini sınırlamayı amaçlayan düzenlemeleri sıkılaştırma planlarını duyurmuştu.

Ayrıca Tayland’ın finans sektörü düzenleyicileri bir rapor yayınlayarak, kripto paraların potansiyel olarak finansal istikrar ve genel ekonomik sistemi olumsuz yönde etkileyebileceğini söylemişti.

Ülkedeki kripto yatırımcıları, genel olarak kripto stopaj vergisinin yüksek olduğunu düşünüyordu. Aynı zamanda verginin yeni gelişen sektördeki büyümeyi ciddi şekilde engelleyebileceğinden endişe de duyuyorlardı.

Yazar: Sena Karakılıç

Blur’un Anonim Kurucusu, Gerçek Kimliğini Açıkladı

Blur rüzgarı NFT dünyasını kasıp kavuruyor. Blur, geçen iki aylık performansı ile ticaret hacmini ikiye katlamayı başardı. Bir haftada 460 milyon dolarlık NFT ticaretine ev sahipliği yapan Blur, sektörün başat oyuncusu OpenSea’yi (107 milyon dolar) neredeyse beşe katladı. Performansı dikkat çekmeye devam eden Blur ile ilgili bir gizem daha ortadan kalktı. Blur kurucusu Pacman, 401 ...

Bağlantıyı kopyala