Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Tayland’tan Kripto Para Şirketleriyle İlgili Sert Karar

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Birçok ülke kripto para piyasası için yeni kararlar almaya başladı. Piyasaya temkinli yaklaşan Tayland geçtiğimiz günlerde kripto şirketlerinin reklamlarına ilişkin kuralları sıkılaştırdığını açıklamıştı. Bu kez Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketlerinin staking ve borç verme hizmetleri sunmasını yasakladığını duyurdu.

Tayland SEC, Kripto Şirketlerinin Staking ve Borç Verme Hizmeti Sunmasını Yasakladı

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 15 Eylül Perşembe günü yaptığı basın açıklamasına göre, kripto şirketlerinin staking ve borç verme hizmetleri sunmasını yasakladı.

taylandtan kripto para sirketleriyle ilgili sert karar 1 1

Yapılan açıklamada, mevduat sahiplerine geri ödeme yapılmasını da içeren “mevduat hizmetlerini” yasaklama kararının, yatırımcıları kripto para kredisi verenlerle ilişkili risklerden korumak için alındığı belirtildi.

Celsius Network ve Babel Finance gibi kripto şirketleri, piyasadaki çöküşün ardından para çekme işlemlerini durdurmuştu. Para çekme işlemlerini durduran sorunlu borsalardan biri de Singapur, Tayland, Avustralya ve Endonezya’da faaliyet gösteren Zipmex’ti.

Tayland SEC, Zipmex’in son teslim tarihinden önce işlem bilgisi sağlayamaması üzerine geçtiğimiz hafta Zipmex’e karşı bir şikayette bulunmuştu. Tayland SEC ayrıca Zipmex’ten temmuz ayında para çekme durdurması konusunda netlik sağlamasını istemişti.

Yazar: Esra Bayram

Kripto para borsası Gate.io’da anormal hareketlilik

Asya bölgesinin en büyük kripto para borsalarından Gate.io’da günlük işlem hacmi anormal düzeylere ulaştı. Hafta içinde günlük 4 milyar dolara ulaşan işlem hacminin boykot çağrısıyla birlikte gelmesi yatırımcılarının kafasını karıştırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gate.io yetkilileri söz konusu durumun nedeni olarak kurumsal yatırımcıları işaret etti: “Geçtiğimiz günlerde piyasada yaşanan dalgalanmalar bazı kurumsal yatırımcıların ticaretleriyle ilgili ...

Bağlantıyı kopyala