Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

TCMB, Mart 2022 Faiz Kararını Açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Mart 2022 faiz kararını açıkladı. Mart 2022 faiz kararı için faizin sabit bırakıldığı açıklandı. Bu karar ile birlikte faiz yine yüzde 14’te kalmış oldu. Hatırlayacağınız gibi son faiz indirimi Aralık 2021‘de yapılmıştı. Bu tarihte 100 baz puanlık bir indirim kararı alınmıştı.

TCMB Şubat 2022 Faiz Kararı: Sabit

Dolar/TL, faiz kararının açıklandığı 17 Mart gününe 14,70 seviyesinde başladı. Bugün saat 14:00 sularında ise TCMB, Mart 2022 faiz kararı için beklenen açıklamayı yaptı. Yapılan açıklamaya göre, faiz oranını yüzde 14’te sabit bırakıldı. Bu arada piyasalar da faizin sabit bırakılacağını düşünüyordu. Tahminler doğru çıktı.

TCMB tarafından yayımlanan metinde şu sözlere yer veriliyor:

“Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta ve belirsizliklerin daha da artmasına yol açmaktadır.

Gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini değerlendirmektedir.

Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesi, fiyat istikrarı için önem arz etmektedir. 

Kurul, uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli bir rol oynayacağını değerlendirmiştir.

 Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir.

TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir”

Yazar: Hazal Orta

EarnX Token (EARNX) Nedir?

EarnX token (EARNX) merkezsiz finans (DeFi) ve NFT’lerin bir araya geldiği bir finansal platformda kullanılan kripto paradır. Binance akıllı zincirine inşa edilen bu kripto para kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlıyor. Kullanıcıların EarnX platformunu kullanarak merkezsiz finansın engin olanaklarına kavuşması mümkün. Ayrıca bu platformda sağlanan NFT avantajları da kullanıcıları cezbedecek özellikler arasında bulunuyor. Yearn Classic Finance adlı ...

Bağlantıyı kopyala