Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Telegram’ın Kurucusu Kripto Yasağı Hakkında Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde küresel olarak kripto paralar ülkelerin merceği altına girmiş durumda. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Rusya ise karar konusundaki belirsizliği koruyor. Bu konu hakkında konuşan yazışma uygulaması Telegram’ın Kurucu ve CEO’su Pavel Durov ise gelebilecek bir yasağın Blockchain gelişimini engelleyeceğini söyledi.

telegramin kurucusu kripto yasagi hakkinda konustu3

Telegram’ın Kurucusu Kripto Yasağının Ülkeye Zarar Vereceğini Düşünüyor

Telegram’ın Kurucu ve CEO’su Pavel Durov, Telegram kanalında “Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını öneriyor, bebeği banyo suyuyla birlikte atıyor” Açıklamasında bulundu. Durov, gerçekleşebilecek herhangi bir yasaklamanın ülkedeki BT sektörüne zarar vereceği ve geliştiricileri yurtdışına iteceğini belirtti.

“Gelişmiş ülkelerin hiçbiri kripto para birimlerini yasaklamıyor.”

Bu haftanın başlarında Rusya Merkez Bankası, ülkenin finansal sistemine yönelik tehlikeleri öne sürerek tüm kripto para birimlerinin oluşturulması ve kullanılmasına yasak getirilmesini önerdi. Merkez bankası kripto para birimlerini piramit şemalarına benzetti ve bunların ülkenin para politikasının egemenliğini baltaladığını söyledi.

Son olarak ülkenin merkez bankasının Finansal İstikrar Departmanı Başkanı Elizaveta Danilova‘nın, önerilen kuralların yurtdışında tutulan varlıklar için geçerli olmayacağını ve offshore borsa hesaplarına sahip kişilerin kripto ticareti yapabileceklerini söylediğini belirtelim.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Dünyada Bir İlk: Sango Coin Nedir?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmesi ele alındı ve ülkenin yeni kripto para birimi olan Sango Coin’in ne olduğu anlatıldı. Sango’nun, Kripto Para Dönüşümü!  El Salvador, Bitcoin’i ulusal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ardından Orta Afrika ...

Bağlantıyı kopyala