Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Tencent, Sanal Gerçeklik Planını Değiştirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Tencent Holdings, artan maliyetler ve metaverse birimindeki işten çıkarmalar nedeniyle sanal gerçeklik donanımı planında değişikliğe gitti. Dev oyun şirketinin haziran ayında kurulan ‘genişletilmiş gerçeklik’ (XR) biriminde 300 kişi çalışıyordu. Şirketin hem sanal gerçeklik yazılımı hem de donanımı oluşturmak planları bulunuyordu.

Tencent’in Sanal Gerçeklik Planında Değişiklik

Reuters’in haberine göre Tencent’in strateji değişikliğinde büyük miktarda yatırım ihtiyacı etkili oldu. Sektörde hızlı kârlılık elde etmedeki zorluklar da plan değişikliğindeki etkenler arasında yer aldı. XP projesinin 2027 yılına kadar kârlı hale gelmesinin beklenmediği ifade edildi. Tencent, sene başında donanım hamlesine yönelik oyun telefonu üreticisi Black Shark’ı satın almayı planlamıştı. Bu satın alma birimde bin kişilik genişlemeye yol açacaktı. Habere göre Tencent’in metaverse personelinin çoğuna başka fırsatlar aramaları tavsiye edildi. Şirketten yapılan açıklamada XR biriminin dağıtılmadığı ancak planların değiştiği kaydedildi.

tencent sanal gerceklik planini degistirdi1

Tencent, artan maliyetler nedeniyle metaverse ile arasına mesafe koyan ilk şirket değil. Yakın zaman önce Microsoft da 2017 yılında satın aldığı sanal gerçeklik platformu AltspaceVR‘ın 10 Mart itibarıyla kapanacağını duyurmuştu. Microsoft, 10 bin kişiyi işten çıkarma kararının AltspaceVR’ı kapatacağını açıklanmıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Ya Elektrik Kesilirse Bitcoin’ler Ne Olur?

“X olursa blokzincirine ne olur?” tarzında sorularla hayatımız geçmekte son beş altı senedir. Ben de üşenmeden, sıkılmadan tüm bu sorulara cevap bulup anlatmaya, bazen de yazıya dökmeye elimden geldiğince gayret ediyorum. Geçen hafta Cuma akşamı TV100 kanalında Ertan Özyiğit’in konuğu olarak canlı yayınlanan bir programa çıktım. Programda şöyle bir soru soruldu bana: “Elektrik kesilirse blokzincirine ...

Bağlantıyı kopyala