Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Terra Davası İçin ‘Yol Haritası’ Yorumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’nin kripto şirketleri üzerindeki baskısı artıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son dönemlerde sektörün önde gelen kurumlarına peş peşe davalar açtı. SEC, staking ürünü nedeniyle önce Nexo’yu, ardından Kraken‘i para cezası ödemeye mahkum etti. Daha sonra en yüksek hacimli borsa Binance’e Paxos üzerinden kılıç çekti. Son olarak da geçen yıl iflas eden Terra‘yı hedefe koydu. SEC’in Terra soruşturması ise stablecoin’lere yönelik bir yol haritası olarak yorumlandı.

SEC’in Terra Davasına İlişkin Değerlendirmeler

Yatırım şirketi Delphi Labs’ın Genel Danışmanı Gabriel Shapiro, SEC’in Do Kwon ve Terraform argümanlarının ‘her zamankinden daha kapsamlı’ olduğunu açıkladı. Shapiro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, söz konusu davanın diğer stablecoin ihraççılarına ilişkin ‘yol haritası’ işlevi görebileceğini öne sürdü.

Kripto odaklı podcast Bankless’ın sunucusu Ryan Sean Adams da Twitter’dan yaptığı değerlendirmesinde, Terraform Labs‘a karşı yasal bir zaferin diğer stablecoin ihraççılarının peşine düşmeyi kolaylaştıracağını belirtti.

terra davasi icin yol haritasi yorumu2

SEC, Singapur merkezli şirketin ve Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtti. Kuruluşa göre Terraform ve Do Kwon, en az 40 milyar dolarlık kayba yol açan dolandırıcılık planını sürdürdü. SEC’in USTC, LUNC-LUNA ve wLUNA’nın menkul kıymet olduğunu kanıtlamak için Howey testinin dört çatalını uyguladığı belirtiliyor. Kuruluş, Terraform Labs’ın Mirror Protocol ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor.

Diğer yandan Terra’nın kurucusu Do Kwon’un iflasın ardından kayıplara karıştı. Luna krizi ile Mayıs 2022’de kripto piyasasından 40 milyar dolar silinmişti. Do Kwon’un Sıbistan’a kaçtığı iddia edilmişti. Kısa bir süre önce Güney Koreli yetkililer, Do Kwon’un izini sürmek için Sırbistan’a gitmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Enjin Coin (ENJ) Nedir?

Enjin Coin (ENJ) NFT’lerin tüm kullanıcılar ve markalar için kolayca kullanılmasını sağlamayı hedefleyen Ethereum tabanlı bir token’dır. “NFT’ler için Altın Standardı” sloganıyla yola çıkan ENJ, Enjin ekosisteminde kazılan yeni nesil NFT’lerin mali değerini temin etmek için kullanılıyor. Enjin Coin’in web sayfasında yer alan verilere göre çok sayıda blockchain projesi ENJ ile destekleniyor. ENJ’nin bunca girişimci ...

Bağlantıyı kopyala