Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Terra kurucusundan mahkemeye SEC talebi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Terra’nın kurucusu Do Kwon mahkemeden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasını ertelemesini istedi. Terra LUNA’yı temsil eden yasal savunma ekibi, 2022’de 80 dolar civarından görkemli bir düşüşe perde açan Do Hyeong Kwon adına, ABD mahkemesinden kendisine karşı açılan SEC davasını ertelemesini istedi.

Mektupta, “Bay Kwon’un en erken Şubat ya da Mart ayına kadar iade edilmesinin mümkün olmadığı görülüyor. Mart ortasına kadar erteleme Bay Kwon’un duruşmaya katılması için gerçekçi bir imkan sağlayacaktır.” denildi.

İstek kabul edilmezse B planı devreye girecek

Kwon’un talebinin reddedilmesi halinde de planı hazır. Terra Form Labs kurucu ortağı ve eski başkanı, mahkemeden jüriye “gereksiz yere önyargılı olmayacak” şekilde yokluğunu ve ifade veremeyeceğini detaylandıran bir talimat vermesini talep etmeyi planlıyor.

Aralık ayında Karadağ’daki temyiz mahkemesi Kwon’un Güney Kore ve ABD’ye iadesini iptal etmişti. Kwon ve Terraform Labs aleyhindeki SEC davasının 29 Ocak’ta görülmesi planlanıyor.

SEC, geçtiğimiz Şubat ayında Terraform Labs ve o zamanki CEO Kwon’u, Mayıs 2022’de çöken algoritmik stabilcoin TerraUSD nedeniyle suçlamıştı. Kurum, Kwon ve Terraform’un “multi-milyar dolarlık kripto varlık menkul kıymet dolandırıcılığı” düzenlediğini iddia etmişti. Güney Koreli savcılar da Kwon ve Terra iştiraklerini benzer suçlamalarla itham etmişti.

Yazar: BTCHaber

İstanbul’daki sürpriz kripto toplantısına ilişkin gelişmeler BTCHaber TV’de

Türkiye kripto sektörü Ankara’dan gelecek haberlere kulak kesilmiş durumda. Yaklaşık iki yıldır süregelen kripto regülasyonlarına ilişkin yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığı biliniyor. Nitekim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen ay yaptığı açıklamada kripto regülasyonlarının 2024’ün Ocak’ında TBMM’ye geleceğini söylemişti. Şimşek, Finansal Eylem Görev Gücü standartlarına uyum sağlamak adına geride kalan tek pürüzün kripto para düzenlemesi ...

Bağlantıyı kopyala