Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

Terra’nın CEO’sundan Güney Kore’deki Vergi İddialarına Yanıt

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörünün son dönemdeki odak noktası Terra ve ürünleri (UST ile LUNA) olmuş durumda. Bununla birlikte yaşanan çöküş ve madur olan milyonlarca yatırımcı nedeniyle Terra’nın CEO’su da birçok dolandırıcılık ve ponzi kurmak sebebiyle suçlanıyor. Son olarak Twitter üzerinden bir diğer suçlama da Terra’nın Güney Kore’de ödenmemiş 78 milyon dolardan fazla vergi borcu yönünde. Ancak Terra’nın CEO’su Do Kwon, şirketin hiçbir borcu olmadığını söyledi.

Terra'nın CEO'sundan Güney Kore'deki Vergi İddialarına Yanıt

Terra’nın CEO’sun: Güney Kore’de Vergi Borcumuz Yok

Kripto topluluğu çoğunlukla Twitter üzerinden tartışmalarını sürdürüyor. Terra konudunda da CEO Do Kwon’a eleştirilerin çoğu Twitter üzerinden yazıldı. Bu eleştirilerden birisi de Do Kwon’un Singapur’a kaçması ile alakalıydı. Twitter üzerinden bu iddiaya yanıt veren Kwon, geçtiğimiz Aralık ayından beri Singapur’da olduğunu ve bunun kişisel bir karar oldup uzun zamandır planlandığını belirti.

“Birden fazla röportaj ve podcast’te Singapur’da bulunma konusunda açık oldum”

Bunun üzerine bu zamanlamanın oldukça yanlış olduğunu belirten FatManTerra adlı Twitter kullanıcısı şu yanıtı verdi:

“Doğru! Söylediğim şey bu, Kore’den ayrılma ve taşınma konusunda gölgeli veya dolandırıcı bir şey yok. Yapmak istediğin tek şey daha az vergi ödemek. Ve belki daha iyi yemek yemek? Tavuklu pilav harika TBF’dir. Ancak bu da çok şanssız bir zamanlama çünkü her şeyi olduğundan daha kötü gösteriyor”

Bunun üzerine Terra’nın Güney Kore’deki borcunu gündeme getiren kullanıcı Kwon’a şunları sordu:

“Kore vergi makamları tarafından 78 milyon doların üzerinde ödenmemiş işletme vergileri için takip edilmiyor musunuz? Singapur daha düşük işletme vergilerine ve sıfır sermaye kazancı vergisine sahiptir. Ayrıca eski geliştiriciniz Koreli vergi memurlarının ofisinizdeki çalışanları ‘taciz ettiğini’ söyledi. Buna cevabın ne?”

Bunun üzerine ise Kwon, Kore’de ödenmemiş vergi borçlarının olmadığını belirtti:

“Kore’de bulunan tüm büyük kripto para birimlerinde bir vergi denetimi gerçekleştirdi ve yabancı ana şirketlere Kore vergi kodunu uyguladı ve sonuç olarak her şirket ödeme yaptı. Yani tam olarak ödedik TFL’ye özgü değil

Yazar: Cem Arslan Kurt

Clover Finance (CLV) Nedir?

Clover Finance (CLV), blockchain’de yaşanan tıkanıklıklara çözümler sunan bir Ethereum blockchain işletim sistemidir. Clover Finance (CLV) Nedir? Clover Finance (CLV), 2020 Mayıs ayında, Burak Keçeli, Norelle Ng ve Viven Kirby tarafından oluşturulmuştur. Temmuz 2021’de hizmete açılmıştır. Clover Finance (CLV) projesinin yerel token’ı CLV Coin’dir. Clover Finance (CLV), Ethereum blockchain’inde işletim sistemi olarak tanımlanmaktadır. Blockchain işletim ...

Bağlantıyı kopyala