Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Terra’nın UST Stablecoin’indeki Kriz Neutrino USD’ye Yayılıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Terra’nın stablecoin’i olan UST’de yaşanan kriz diğer stablecoin’lere sıçradı. Waves blockchain ekosisteminin algoritmik bir stablecoin’i olan Neutrino USD (USDN) en büyük algoritmik stablecoin’lerden olan Terra USD (UST) cephesinde yaşanan düşüşle birlikte 1 doların altına düştü.

UST Yangını Neutrino USD’ye Sıçradı

Kripto para birimleri ile ilgili verileri sağlayan Messari’ye göre fiyatının 1 dolar olması gereken Neutrino USD (USDN) haberin yazımı esnasında yüzde 17 değer kaybederek 0.83 dolara düştü. Waves platformunun yerel tokeni olan Waves (WAVES) ise haberin yazımı esnasında 7.86 dolara düşmüş durumda.

terranin ust stablecoinindeki kriz neutrino usdye yayiliyor 2

USDN, Waves protokolünün sabit parasıdır ve tasarım olarak Terra blockchain’in algoritmik sabit parası olan UST’ye benzer. Kullanıcılar USDN basmak için Neurrino’nun akıllı sözleşmelerine Waves (WAVES) kilitlemesi gerekiyor. Waves arzının kilidinin açılması için stablecoin olan USDN yok ediliyor. Bu sayede Arz ve talep dengelendiği için stablecoin olan USDN 1 dolarda sabit kalıyor. Terra’nın stablecoin’i UST’nin haberin yazımı esnasında 0.70 dolara düşmesi diğer stablecoin’leri de etkilemeye başladı. Analistler UST’nin düşmeye devam etmesiyle birlikte daha küçük stablecoin’lerin baskı altında kalacağını ve fiyatlarının düşmeye devam edeceğini belirtiyor.  

Yazar: Burak Köse

Savunma Sanayii’ne blokzincir dokunuşu: Gebze Teknik Üniversitesi’nden çığır açan proje

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri, blokzincir teknolojisini robotlara entegre eti. Böylece blokzincirin kripto alanı dışında bir yeni kullanım alanı ortaya çıktı. Çalışmanın başındaki isim olan GTÜ BlockChain Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Topal, projenin özellikle savunma sanayiinde kullanılarak güvenliğin üst düzeye çıkarılabileceğini söyledi. Bu proje ile ürün gizliliği, kalite kontrolü ve özel üretim sırları teknolojinin ...

Bağlantıyı kopyala