Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Terra’nın Kurucusu Do Kwon Tutuklandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Geçen yıl iflas eden Terra’nın kurucusu Do Kwon‘un Karadağ’da tutuklandığı bildirildi. Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Do Kwon’un sahte belgelerle tutuklandığını ve kimlik doğrulamasının devam ettiğini açıkladı.

Terranin Kurucusu Do Kwon Tutuklandi2

Do Kwon, Karadağ’da Tutuklandı

Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Güney Kore vatandaşı Do Kwon‘un tutuklandığını bildirdi. Adziç, dünyanın en çok aranan kaçakçılarından biri olan Do Kwon‘un Podgorica’da yakalandığını açıkladı. Adziç, zanlının sahte belgelerle Podgorica havaalanında gözaltına alındığını belirterek, hâlâ resmi kimlik doğrulamasını beklediğini söyledi. Güney Koreli yetkililer, bir süredir Do Kwon‘un bölgede yakalanması için çalışmalar yürütüyordu.

Kripto dünyası, 2022 yılında Terra-Luna krizi ile çalkalanmıştı. Luna’nın iflası ile en az 40 milyar dolarlık kayıp yaşandığı bildirilmişti. Do Kwon ve Terraform Labs’ın 10 binden fazla Bitcoin’i İsviçre bankası üzerinden nakde çevirdiği ifade edilmişti. SEC, Do Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtmişti. Terra’nın çöküşü kripto piyasası üzerinde derin etki yaratmış, beraberinde başka iflaslara da yol açmıştı. Mayıs 2022’de Luna’nın iflasıyla birlikte Bitcoin, 30 bin doların altına inmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Elveda Google’lama

Teknolojinin hızlı değişimi karşısında insanı en çok şaşırtan konulardan biri şu. Teknolojinin size sağladığı kullanım alışkanlıkları sizi belli bir formatta düşünmeye zorluyor. Ardından yeni bir teknoloji geliştiğinde bu düşünme alışkanlıklarınızı değiştirmek bir hayli zor olabiliyor. Örneğin bir çoğumuz yaklaşık 20 yıldır Google kullanıyor. Google bize internetteki bilgileri sunuyor. Yani Google size şu sorunun cevabını vermeyebilir. ...

Bağlantıyı kopyala