Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

Tether, Ticari Kağıt Varlıklarını Sıfıra İndirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Stablecoin ihraççısı Tether, Twitter üzerinden ticari kağıt varlıkları ile ilgili açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ticari kağıt varlıklarının sıfıra indirildiğini ve varlıklarını kademeli olarak ABD Hazine bonolarıyla değiştireceğini belirtti.

Tether’den Ticari Kağıt Varlıkları Hamlesi

Tether tarafından yapılan bir blog gönderisinde şirketin ticari kağıt varlıklarına değinildi. Tether gönderisinde, ticari kağıt varlıklarını sıfıra indirdiğini ve bu varlıkları artık kademeli olarak ABD Hazine bonolarıyla değiştireceğini belirtti.

Tether cephesinden yapılan açıklamada, “Ticari kağıt varlıklarını sıfıra indirmek, Tether’in token’lerini piyasadaki en güvenli rezervlerle destekleme sözünü yerine getirmesinin önemli bir göstergesi” ifadelerine yer verildi.

Ticari kağıt varlıklarının değerinin veren şirkete bağlı olduğunu belirtelim. Burada şirketler tarafından verilen ticari kağıt varlıkları, kısa vadeli teminatsız borçlar olarak tanımlanıyor. Ticari kağıt varlıkları, ABD Hazine tahvilleri gibi diğer borçlanma araçlarından daha az kararlı bir yapıya sahip.

tether ticari kagit varliklarini sifira indirdi 2

Tether daha öncesinde, Tether ekosisteminin ve stablecoin’i USDT’nin istikrarı konusundaki artan endişeler sebebiyle ticari kağıt varlıklarını yıl sonuna kadar sıfıra indireceğine dair bir açıklama yapmıştı. Tether’in bu hamlesi, hedeflenen zamanlamadan önce gerçekleşmiş oldu.

Yazar: Burak Köse

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) için çanlar çalıyor

Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanması ve işleme başlamasıyla birlikte, Bitcoin (BTC) düşüş yaşamaya başladı. 11 Ocak’ta ABD borsalarında işleme başlayan ETF’ler, BTC’nin ilerleyişini negatif ölçekte etkiledi. Grayscale, Coinbase’e BTC transfer ederek kripto para piyasasında tedirginlik yarattı. Transferler halen daha devam ederken, BTC ve Ether’in (ETH) kan kaybı sürüyor. Verilere göre, son 24 saat içerisinde yüzde 4’e ...

Bağlantıyı kopyala