Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Thodex Kurucusu Özer, Hakim Karşısına Çıktı: Kimseyi Dolandırmadım

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Türkiye’nin en büyük kripto dolandırıcılık davası başladı. Kripto para borsası Thodex üzerinden dolandırıcılık ile suçlanan Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı. Kimseyi dolandırmadığını savunan Özer, “Ben bir şirket kurmuştum ve şirketim hacklendi” ifadesini kullandı.

Thodex Kurucusu Ozer Hakim Karsisina Cikti Kimseyi Dolandirmadim22

Thodex Kurucusu Özer: Kimseyi Dolandırmadım, Şirketim Hack’lendi

Binlerce kişinin mağduriyetine yol açan Thodex vurgununda sanıklar hakim karşısına çıktı. Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın yargılanması Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Özer ve 5 sanık tutuklu sanığın cezaevinden getirildiği bildirildi.

Daha önce hazırladığı metni okuyarak savunmasını yapacağını belirten Faruk Fatih Özer, şirket yönettiğini ifade etti ve aylık gelirini hatırlamadığını söyledi. Özer, medyada ve iddianamede yer alan iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Kimseyi dolandırmadığını savunan Özer, “Bana kumpas yapıldı. Ben bir şirket kurmuştum ve şirketim hacklendi” şeklinde konuştu. E-ticaret ile ticari hayatına başladığını ifade eden Özer, “E-ticaretle uğraştığım için kripto para dikkatimi çekti. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim” dedi.

Şirketi 2017 yılında 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kurduğunu söyleyen Özer, şirket üzerinde alınan tüm kararların kendisine ait olduğunu aktardı. Özer, “Çalışanların 2 senedir tutuklu olmasının hukuk sistemimizdeki kara leke olarak hatırlanmasını istiyorum” dedi. Arnavutluk’ta yakalanan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer 20 Nisan’da Türkiye’ye getirilmişti. Özer hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Bitcoin Son Dakika: 26 Aralık 2022 Bitcoin Kaç Dolar, Kaç TL?

Bitcoin (BTC) fiyatı zorlu geçen 2022 yılını bitirirken, yukarı yönlü hareketlerine tekrar başlaması ile yatırımcıların yüzünü az da olsa güldürmeyi başardı. Düşeceğini düşünen yatırımcıları şaşırtan Bitcoin kaç TL ve Kaç Dolar? Sorularının yanıtı.. Bitcoin Kaç TL? 2022 yılı, lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için zorlu geçen bir yıl oldu. FTX ...

Bağlantıyı kopyala