Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Thodex Vurgununda Yeni Gelişme

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Thodex vurgunu davasında ilerlemeler kaydedildiği belirtildi. Başsavcılık Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 286 sayfalık iddianame tamamlandı ve detaylar ortaya çıktı.

Kamuoyunda Thodex vurgunu diye bilinen kripto para dolandırıcılığı olayında sanıklar Faruk Fatih Özer ve diğer şüpheliler hakkında bazı işlemlere ulaşıldı.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre, iddianamede, tüm bankalara şüphelilerin bankadaki tüm hesapları üzerinde işlem yapılamaması hususunda gerekli önlemlerin alınması ve hesaplardaki her türlü işlem yahut taleplere Başsavcılığın bilgisi olmadan izin verilmemesi konusunda yazı gönderildiği aktarıldı.

thodex vurgununda yeni gelisme

Ayrıca şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Thodex Vurgununda İddianame Varlıklara El Konmasını İstedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen araştırma sonucunda, el koyma kararına istinaden şirketin ve şüphelilerin bankalardaki bakiyelerinin adli emanete teslim edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği’ne yazı yazıldı.

İddianameye göre, bu kararla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Emanet Memurluğunun açtığı hesaba bakiyeler aktarıldı.

İddianamede, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, uluslararası kripto para borsası Binance ile ilgili, şüphelilerin buradaki mal varlıklarına el koyma işlemi yapılmak üzere müzekkere yazıldığı aktarıldı.

Aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 10 şüphelinin farklı cins ve miktarlardaki kripto paralarının bulunduğunun tespit edildiği, şüphelilerin kripto para hesaplarının borsa tarafından bloke edildiği belirtildi.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

3. Dünya Savaşından Önce

1989 yılında Soğuk Savaş sona erdiğinde Francis Fukuyama’nın Tarihin Sonu tezi uygulamaya konulmuş ve Liberal Demokrasi – Serbest Piyasa ekonomisi gelecek için tek sistem olduğu öngörüsünde bulunuldu. ABD o günden sonra dünyanın tek hakimi oldu ve dünyayı tek kutup ile yönetmeye başladı. Ta ki, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya savaş ilan edip işgal girişimine başlamasına kadar. Rusya’nın ...

Bağlantıyı kopyala