Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Trump’ın seçim zaferi Bitcoin için ne anlama geliyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para piyasaları, Fed’in yaklaşan faiz kararları ve ABD başkanlık seçimlerine odaklanmış durumda. BTCHaber TV canlı yayınında konuşan Tunç Şatıroğlu, piyasaların yatay seyir izlediğini, ancak kasım ayındaki seçimler ve olası faiz indirimlerinin büyük bir yükselişin habercisi olabileceğini belirtti. Özellikle Trump’ın seçimi kazanması durumunda, altcoin’lerde beklenen ralliye dikkat çekti.

Fed faizleri düşürecek mi?

Fed’in son toplantı tutanaklarını değerlendiren Şatıroğlu, eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim beklentisinin yüksek olduğunu, kasım ayında ise 50 baz puanlık ek bir indirim ihtimalinin konuşulduğunu ifade etti. Şatıroğlu, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde piyasalarda ciddi bir yükseliş beklediğini, ancak Fed’in faiz indirimi yaparken resesyon endişeleriyle hareket etmesi durumunda durumun değişebileceğini vurguladı.

Trump’ın Bitcoin’e etkisi

Şatıroğlu, kripto para piyasasının Trump’ın seçilmesiyle birlikte pozitif bir etki görebileceğini, özellikle altcoin’lerde uzun zamandır beklenen rallinin bu dönemde gerçekleşebileceğini belirtti. Bununla birlikte, Trump’ın kripto para karşıtlığından desteğe geçmesinin piyasalar için ne derece güvenilir olacağı konusunda ise temkinli olunması gerektiğini söyledi.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Ethereum ETF’leri için yeni iddia

Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanırken, Ethereum ile ilgili pozitif bir haber geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onaylamaya hazırlandığı bildirildi. SEC’in onaylaması halinde ETH vadeli ETF’leri ilk kez piyasaya sürülecek. SEC, Ethereum ETF’lerini onaylayabilir ABD’li düzenleyici kurumun, Ethereum vadeli ETF başvurularını onaylayacağı iddia edildi. Bloomberg’in konuya aşina kaynaklara dayandırdığı ...

Bağlantıyı kopyala