Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Türkiye’de blokzincir gelişimi: Regülasyonlar ve genç nüfusun rolü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Istanbul Blockchain Week’te Nurullah Mahmut Dündar blokzincir teknolojisinin Türkiye’deki gelişimi üzerine açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformlarında son dönemde yaşanan tartışmaların blokzincir teknolojisine etkisine değinen Dündar, sosyal medya yasaklarının teknolojik gelişmeleri olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye’de kripto para regülasyonları

Blokzincir teknolojisinin Türkiye’de güçlü bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Dündar genç nüfusun teknolojiye ilgisinin ülkemizi dünya genelinde ilk sıralara taşıdığını belirtti. Ayrıca, blokzincir ekosisteminin regülasyonlar ile daha da güçleneceğini ve Türkiye’ye yabancı yatırımcıların ilgisinin artacağını ifade etti.

Borsalar için regülasyonların önemi

Son olarak, Türkiye’deki blockchain regülasyonlarının hem yerli hem de yabancı borsalar için önemli olduğunu belirten Dündar, lisanslı olmayan yapıların Türk vatandaşlarına hizmet veremeyeceğini söyledi. Bu düzenlemenin, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ve sektörün tüm paydaşlarının katkısıyla oluşturulduğunu açıkladı.

Blockchain teknolojisinin tüketimden üretime geçiş sürecinde gençlerin aktif rol almasının önemine vurgu yapan Dündar, Türkiye’nin bu alanda dünya genelinde lider olma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Ripple Davası, Menkul Kıymet Tartışmalarına Nasıl Etki Edecek?

Blockchain şirketi Ripple’ın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan davası devam ediyor. Ripple bu süreçte ağır bir darbe alsa da SEC davasının sonucu merak ediliyor. Kripto para topluluğun en çok merak ettiği konuların başında ise Ripple davasının menkul kıymetler tartışmalarına olan etkisi oluyor. Alanında uzman isimler, Ripple davasının menkul kıymetler ...

Bağlantıyı kopyala