Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Tutuklanan Tornado Cash Geliştiricisi Hapse Girecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nin geçtiğimiz aylarda yaptırım listesine eklediği Tornado Cash’in geliştiricilerinden birisi Hollanda’da yakalanmıştı. Yakalanan Tornado Cash geliştiricinin tutuklanmasına itiraz kararının reddedilmesinin ardından geliştirici hapise gönderilecek.

Tornado Cash Geliştirici Hapse Gönderiliyor

Hollanda makamları tarafından kara para aklamayı kolaylaştırma iddiaları nedeniyle Ağustos ayında tutuklanan Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev, temyiz başvurusunun reddedilmesiyle birlikte en az iki ay daha hapiste kalacak. Pertsev’in eli Ksenia Malik tarafından yapılan açıklamada, Hollanda’daki bir yargıcın itirazı reddettiğini belirtti. Hollanda Kamu Savcılığı ve Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi, konu hakkında bir açıklama yapmadı.

tutuklanan tornado cash gelistiricisi hapise girecek 2

Rusya’da doğan Pertsev, 10 Ağustos tarihinde Amsterdam’da tutuklandıktan sonra yedi haftadan uzun bir süredir gözaltında tutuluyordu. Pertsev’in tutuklanması, ABD hükümetinin Tornado Cash ve 44 ilişkili Ethereum ve USDC cüzdanını, kendi cüzdanına eklemesinin iki gün sonrasında gerçekleşti. ABD Hazinesi, kullanıcıların işlemleri gizlemesine izin veren kripto karıştırma hizmetinin “kötü niyetli siber aktörler için para aklamasını önlemek için tasarlanmış etkili kontrolleri tekrar tekrar uygulamakta başarısız olduğunu” belirtti.

Hollanda’daki yetkili makamların bu kararı, 29 yaşındaki Pertsev’in en az 22 Kasım tarihine kadar gözaltında kalacağı anlamına geliyor. Malik söz konusu başvurunun reddedilmesinin “kesinlikle adil olmadığını” ve Pertsev tarafının hiçbir argümanının yetkili kurumlar tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Malik son olarak şu ifadeleri kullandı:

Burada mutlak bir hukuksuzluk yaşanıyor. Umarım bu hatadan en kısa süre içerisinde dönülür.

Yazar: Burak Köse

Solana (SOL) yüzde 17 arttı: Boğa koşusu mu geliyor?

Trader’lar, Solana’nın (SOL) grafiğinde bir yükseliş flaması modeli oluşmaya başladığını belirtti. Grafiğe göre, SOL her an bir kırılım gerçekleştirebilir. Kripto para piyasasının toparlanma sürecine girdiği son bir haftada birçok altcoin dikkat çeken yükselişlere imza attı. Özellikle Solana, gerçekleştirdiği yükseliş ile ekosistemine de can suyu oldu. SOL, son bir haftada yüzde 17 yükseldi. Solana blokzincirinde yer ...

Bağlantıyı kopyala