Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Ukrayna Kripto Bağışlarını Nasıl Kullandığını Açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Ukrayna destek için kripto bağışı almaya başlamıştı. Ukrayna, kullanıcıların yaptığı kripto bağışları ile neler yaptığını belirtti.

Ukrayna Kripto Bağışlarıyla Savunma Yatırımı Yaptı

Ukrayna, yapılan kripto bağışları ile yaptığı harcamaları detaylandıran yeni bir rapor yayımladı. Raporda yapılan kripto bağışlarla ölümcül olmayan savunma ekipmanlarının satın alındığını açıkladı. Ukrayna hükümeti, Rusya’nın bu yılın başlarında ülkeyi işgal etmesinin ardından yapılan 60 milyon dolarlık kripto para bağışı ile yaptığı harcamaları detaylandırdı. Yapılan açıklamada kripto bağışlarla ölümcül olmayan araçların yanı sıra silahlar, insansız hava araçları ve çeşitli silah donanımlarının satın alındığını belirtti.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, yaptığı paylaşımda, kripto yoluyla toplanan 54 milyon dolarlık bağışla savunma yatırımları yaptıklarını belirtti. Fedorov paylaşımında ayrıca yapılan harcamaların alanlarını ve tutarlarını da paylaştı. Yapılan paylaşıma göre 6 milyon dolar ise henüz harcanmadı. Ukrayna’nın bağış internet sitesi üzerinde görünen rakamlar Fedorov’un paylaşımından farklı olsa da yapılan bağışlarla silahların alındığı kabul edilmiş oldu. Ukrayna, Rusya’nın ülkeyi işgali sonrasında ülkenin yeniden inşası ve savunması için kripto bağışı kabul etmeye başlamıştı.

Yazar: Burak Köse

Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) nedir?

Merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO), herhangi bir otoriteye bağlı olmadan, bilgisayar kodları tarafından yönetilen bir sistemdir. Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) Nedir? Kripto paraların en önemli özelliği; merkeziyetsiz biçimde ve hiçbir otoriteye bağlı olmadan varlıklarını sürdürmeleridir. DAO, bunun biraz daha ötesinde detaylara sahiptir. DAO, adını oluşturan üç kelimenin anlamlarını taşımaktadır. Tek bir merkez tarafından yönetilmez, ...

Bağlantıyı kopyala