Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Stabilecoinleri Araştırıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde düzenleyiciler stabilcoinleri de yakından incelemeye aldı Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’nın düzenleyici olmayan bir kurumu olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), stabilcoinlerin mimarisi ve uygulanmasıyla ilgili çeşitli güvenlik hususlarını vurgulayan bir ilk kamu taslağı yayınladı.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Stabilcoin Araştırma

ABD Ticaret Bakanlığı’nın düzenleyici olmayan bir kuruluşu olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), yaptığı araştırma neticesinde stablecoinler hakkında endişe duyuyor.

ulusal standartlar ve teknoloji enstitusu stabilcoinleri arastiriyorw

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) stablecoinlerin mimarisi ve uygulanma methodlarıyla ilgili güvenlik sorunları olduğunu iddia eden ilk kamu taslağını yayımladı. Araştırmaya göre; piyasa değeri yüksek olan ilk 5 stablecoin, sektörün yüzde 87’sine hakim.

NIST, stablecoin ihraççılarına duyulan güveni detaylı inceledi. Departman, stablecoin geliştiricilerinin, bakımcılarının ve yöneticilerinin manipülasyon yapabileceğinden endişeleniyor. Araştırmaya göre söz konusu kişiler, yatırımcıları manipüle etmek için ayrıcalıklı konumlarını kullanabilirler.

NIST konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu güvenlik analizi, üçüncü taraf pazarlarda neredeyse aynı şekilde işlev gören ve sabit bir fiyattan madeni paralarla mal alıp satmayı sağlayan iki sabit kripto paranın çok farklı risk profillerine sahip olabileceğini buldu.

Yazar: Sena Karakılıç

AdEx (ADX) Coin Nedir? ADX Yorumları ve Geleceği 

AdEx (ADX) Coin, AdEx Network’ün yerel kripto para birimidir ve reklamcılık endüstrisinde blokzinciri tabanlı bir devrim yaratmayı amaçlayan bir projenin temel taşıdır. AdEx platformu, reklamverenler ve yayıncılar arasında şeffaflık, güvenilirlik ve dolandırıcılığa karşı koruma sağlayarak, online reklamcılık dünyasındaki mevcut sorunları çözmeyi hedefler. ADX tokeni, bu ekosistem içinde ödeme birimi olarak kullanılır ve kullanıcıların reklam kampanyaları ...

Bağlantıyı kopyala