Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Umman, Kripto Varlıklar için Düzenleyici Çerçeve Oluşturacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para sektörünün belki de en önemli konularından biri düzenleme. Birçok ülke düzenleme konusunda çalışmalar yapmaya başladı. Bu kez Umman kripto varlıklar için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak için çalışıyor. Çıkan son haberlere göre; Umman’ın mali piyasalarının düzenleyicisi olan Sermaye Piyasası Otoritesi (CMA), kripto varlık sektörü için yeni bir düzenleyici çerçeve oluşturmaya çalışıyor.

Umman, Kripto Varlıklar için Düzenleyici Çerçeve Üzerinde Çalışıyor

Umman Merkez Bankası (CBO), yaptığı açıklamalar ile ülkenin kripto para verilerine değindi. Yerel halkın yüzde 62‘sinin uzun vadeli yatırım, yüzde 25‘lik kısmının öğrenim amaçlı geri kalan kısmın ise günlük kripto para ticaretinde kullandığını bildirdi. Umman’ın oluşturacağı yeni kurallar sanal varlık faaliyetlerinin gözetimini, sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP’ler) için bir lisanslama sürecini ve yeni varlık sınıfını çevreleyen riskleri belirleyip hafifletecek bir çerçeveyi içerecek.

Fotoram

Konu ile ilgili duyuru şu şekilde yapıldı:

Bu yeni düzenlemenin amacı, sanal varlıklar için kapsamlı gözetim ve uygulama mekanizmaları da dahil olmak üzere piyasanın kötüye kullanılmasını önlemeye yönelik kurallar içeren bir piyasa rejimi oluşturmaktır.

Yazar: Sena Karakılıç

KAVA Coin Nedir?

Kava (KAVA), farklı blok zincirleri arasında faaliyet gösteren yenilik ve avantajlarla dolu bir kredi platformu olarak tanımlanabilir. Kava platformunun kullanıcıları USDX adlı bir sabit fiyatlı token cinsinden kredi sahibi olabiliyor. Bunun yanında kullanıcılar platforma birçok türden kripto para yatırabiliyor. Bu içerik boyunca Kava platformundan ve kripto parası KAVA token’den bahsediyor olacağız. Platformun ve token’in nasıl ...

Bağlantıyı kopyala