Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Uni Token (UNI) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Uni token (UNI), Uniswap adında kapsamlı bir kripto para borsasının kendi kullanım token’idir. Kendi topluluğu tarafından yönetilen bu kripto para merkezsiz özellikler gösteriyor. Uniswap platformu da merkezsiz olmasıyla tanınmış bir kripto para girişimidir. Kullanıcılar UNI token’lerden faydalanarak bu platformun tüm imkanlarına erişebilecek. Çok sayıda kullanıcısı bulunan Uniswap bünyesinde oldukça zengin bir kripto para listesine olanak veriyor. Uniswap platformu özellikle DeFi (merkezsiz finans) projelerine destek veriyor. Bu tür projelerin kripto paralarını listeleyerek kripto para ekosisteminin de uzun vadede fayda görmesi Uniswap sayesinde mümkün. Bu içerik boyunca Uniswap platformundan ve bu sistemin kripto para kullanıcılarına kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Üstelik burada kullanılan kripto para UNI token’lerle ilgili de birtakım dikkat çekici verileri yazı boyunca paylaşıyor olacağız.

Uniswap, merkezi olmayan finans (DeFi) token’lerinin kolaylıkla alınıp satılabilmesini sağlayan bir platformdur. UNI token’leri kullanan bu platform yeni girişimlerin kullanıcılara ulaştırılması sürecini kolaylaştırma rolüyle tanınıyor. Bu yönüyle Uniswap oldukça popüler bir merkezi olmayan borsa protokolüdür. Borsanın merkezi olmayan yapısı toplulukların önünün açılmasına olanak veriyor. Otomatik piyasa yapıcıya (AMM) bir örnek olan Uniswap, Kasım 2018’de piyasaya sürüldü. Borsa daha sonra DeFi projelerinin patlama yapması ya da token alım satımına duyulan ilginin artmasıyla önemli ölçüde popülerlik kazandı. Uniswap, geleneksel borsalara kıyasla alım satım verimliliğini artırırken, token işlemlerini daha kolay ve dileyen her kullanıcıya açık olarak gerçekleştiriyor. Uniswap, likidite sorunlarını otomatik çözümlerle çözerek daha fazla verimlilik yaratıyor. Bilindiği üzere likidite sorunu merkezsiz borsa fikri ortaya çıkınca akla gelen ilk sorunlar arasında yer alıyor. Neyse ki Uniswap çözümleri bu sorunun üstesinden gelmeyi başardı.

UniToken

Uni Token (UNI) Ne Zaman Çıktı?

Uni token (UNI) tarafından işletilen Uniswap platformu kuruluşundan birkaç yıl sonra bir yenilikle kullanıcılarını selamladı. Eylül 2020’de Uniswap, kendi yönetim token’i UNI’yi oluşturdu. Bu yeni kripto para çeşitli süreçlerin ardından borsanın eski kullanıcılarına dağıtıldı. Uniswap bu hamlesiyle sahip olduğu sistemi bir adım ileri götürdü diyebiliriz. UNI token’ler hem kârlılık potansiyelini hem de kullanıcıların geleceğini şekillendirme olanağını gündeme getirdi. Merkezi olmayan borsa platformu bu sayede artık kendi kendini yönetebilen bir yapıya da kavuşuyordu.

Uniswap (UNI), Ethereum (ETH) üzerindeki AMM’leri daha geniş bir kitleye tanıtma planı olarak ortaya çıktı. Platformun yaratıcısı Ethereum geliştiricilerinden Hayden Adams. Adams, Uniswap’ı piyasaya sürmeden evvel çeşitli projelerde çalıştı ve çalışmaları doğrudan Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin tarafından takip edildi. Buterin, Adam’sın protokolüne adını dahi vermişti. Başlangıçta bu proje Buterin’in katkısıyla Unipeg olarak biliniyordu. Adams ayrıca Uniswap platformunun orijinal ilhamının Buterin’in kendi blog yazılarından birinden geldiğini söyledi. Bu yönüyle ikilinin birbirine teveccühle bağlı olduğunu anlayabiliriz. Sonradan Buterin çalışmalarını bu alandan geri çekerek Ethereum’a odaklanıyor. Uni token (UNI) hikayesi bu şekilde filizleniyor diyebiliriz.

Uni Token (UNI) Fiyatı Nedir?

Uniswap platformunun kripto parası Uni token (UNI) fiyatıyla ilgili en yeni veriler aşağıda bulunuyor. En son Uni token fiyat verilerine buradan devamlı olarak ulaşabilirsiniz. Uniswap platformunun ve kripto parası UNI token’lerin tanıtımı adına detaylı bir web sayfası hazırlanmış. Bu sayfada kullanıcıların konu hakkında merak edebilecekleri herşeye yer veriliyor. Söz konusu verilere göre piyasaya toplamda 1 milyar adet UNI token sağlanacak. Şimdiye dek bu miktarın yaklaşık %63’ünün dolaşıma dahil edildiği bilgisini web kaynakları ifade ediyor. Bu oranın yaklaşık 627 milyon UNI token’e karşılık geldiğini görüyoruz.

UNI

Uni Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Uni token [mcryptocoin=”UNI” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Uni token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”UNI” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Uni token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”UNI” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”UNI” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Uni Token Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Uni token [mcryptocoin=”UNI” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle Uni token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 43,3 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Uni token yılın en düşük seviyesini ise 3,2 dolarla belirledi.

Uni Token (UNI) Nasıl Çalışmaktadır?

Uni token’lerin (UNI) kullanıldığı platform Uniswap merkezsiz bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Uniswap platformu DeFi alanı için likidite – ve dolayısıyla alım satım olanağının sağlandığı yer olma yolunda ilerliyor. Borsanın DeFi alanına adım atan tüm projeleri platformunda desteklemeye çalıştığını söyleyebiliriz. Şu anda faaliyette olan en önemli AMM’lerden biri olan Uniswap borsası, otomatik alım satım için bir formül kullanıyor. Kurucu Hayden Adams, kendisini formülün Uniswap’ta özel uygulamasının mucidi olarak tanımlıyor. Uniswap yalnızca merkezi olmayan bir borsa değildir; EtherDelta gibi platformların likidite ile yaşadığı sorunları çözmeye de çalışır. Yani borsanın bir tür likidite sağlayıcısı olduğunu ifade etmek yanlış olmaz.

Uni nedir

Protokol, piyasa yapma sürecini otomatikleştirerek, riski sınırlandırarak ve tüm taraflar için maliyetleri azaltarak faaliyeti gösteriyor. Mekanizma ayrıca kullanıcılar için kimlik gereksinimlerini de ortadan kaldırıyor. Burada teknik olarak herkes herhangi bir token çifti için bir likidite havuzu oluşturabiliyor. Bu teknik kolaylık platforma avantaj sağlıyor. Borsada kullanılan UNI token’ler sayesinde topluluk kendi kendisini idare ediyor.

Uni Token (UNI) Nasıl Satın Alınır?

Uni token (UNI) öncelikle Uniswap borsa platformundan alınabilir. Bu kripto parayı bu platformun yanı sıra Binance, Huobi Global, Coinbase ya da Crypto.com gibi dev borsalarda bulabilmek mümkün. Bu altyapılarda Uni token’ler için çok sayıda işlem çiftinin oluşturulduğunu görüyoruz. Kullanıcılar diledikleri platformdan arzu ettikleri kripto para aracılığıyla bu token’lere sahip olabilecekler.

Yazar: Ömer Uçar

NFT Coin Nedir? Nereden Nasıl Alınır?

NFT coin, değiştirilemez, benzersiz tokenlar olarak ifade edilmektedir. Blokzincirinde depolanan bir veri birimidir. NFT Coin Nedir? NFT coin, diğer coinlerden farklı çalışmaktadır. En belirgin farklarından biri değiştirilemez oluşudur. Diğer coinler değerleri bazında değiştirilebilirken, NFT coin, sanat eseri gibi benzersiz bir dijital ögeyi temsil ettiği için değiştirilmesi mümkün değildir. NFT, bir blokzincirinde depolanan veri birimidir. NFT ...

Bağlantıyı kopyala