Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Upbit, Güney Kore’nin Kayıtlı İlk Kripto Borsası Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Güney Kore’deki birçok kripto varlık borsası için yolun sonunun geldiğini duyurmuştuk. Gerekli şartları sağlayamayan borsalar, 24 Eylül’den itibaren yasal olarak faaliyet gösteremeyecek. Bunun için bazı bildirimlerin yapılması şart. Bu bildirimleri ilk yapan borsa Upbit oldu.

Upbit, 24 Eylül’den sonra da faaliyetlerine yasal olarak devam edecek.

Güney Kore’nin Kayıtlı İlk Kripto Borsası: Upbit

Güney Kore‘de, Mart ayında, kripto varlık borsalarının 6 ay içinde uyması gereken yeni şartlar açıklandı. Revize edilmiş olan Belirli Finansal Bilgilerin Raporlanması ve Kullanımı Yasası kapsamında borsaların bazı şartları karşılaması gerekiyordu.

Bu şartları hatırlatmak gerekirse,

İlki, işletmelerin, kullanıcıların kişisel bilgilerinin korunduğunu gösteren Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS) sertifikasının alınması. Diğeri ise Güney Kore’deki yerel bir banka ile ortaklık kurmak. Bunun amacı, kripto borsa kullanıcılarına gerçek isimleriyle para çekme ve mevduat hesabı sağlama olanağı sunulması.

upbit guney korenin kayitli ilk kripto borsasi oldu

Bu gereksinimler, kripto varlık işemlerinin güvenle yapılması ve şeffaf olmasını sağlamak için hazırlandı. Yeni standartlar birçok değişimi de beraberinde getirince, çoğu borsa için yolun sonu göründü.

Ancak Upbit, düzenlemeleri tamamlayan ilk borsa oldu. Şirket zaten 2018 yılında ISMS sertifikasını almıştı. Haziran 2020 itibariyle de K-Bank ile bir sözleşme imzaladı. Bunların sonucunda Upbit, yatırımcılar için güvenli seçeneklerden biri haline geldi.

Upbit’in elini kuvvetlendiren bir diğer koz ise Kakao Talk ile sistem bağlantısına sahip olması. Güney Korenin en çok kullanılan mesajlaşma hizmeti Kakao Talk, Upbit’in popülerliğine katkıda bulunan önemli faktörlerden biri oldu. Kullanıcılar, Upbit’e kişisel bilgilerini sunmadan, Kaka Talk hesaplarıyla kayıt olabiliyor.

Yazar: Hazal Orta

Square Enix, Blockchain Yatırımlarına Sadık Kalıyor

Oyun stüdyolarının Blockchain yakınlaşması devam ediyor. Son olarak Japonya merkezli oyun stüdyosu Square Enix, temel oyunlara yeniden odaklanacağını ve Blockchain yatırımlarına sadık kalacağını belirtti. Square Enix Cephesi Blockchain Yatırımlarına Devam Edecek Japonya merkezli oyun stüdyosu Square Enix Başkanı Yosuke Matsuda, yıllık mektubunda Square Enix’in yüksek tanımlı oyunlar işini küresel olarak büyütme kararının devam ettiğini belirtti. ...

Bağlantıyı kopyala