Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Uzmanlara göre SEC, Coinbase davası sonrası tökezlemeye açık

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Geçen hafta görülen SEC-Coinbase davasının ardından düzenleyici aleyhine yankılar sürüyor. Mahkemenin Coinbase’in yanında yer almasının, SEC Başkanı Gary Gensler’in çeşitli yaptırım eylemleri yoluyla kripto işini düzenleme girişimini önemli ölçüde engelleyebileceği belirtildi.

Gensler, başkan olduğundan bu yana çeşitli kural ihlalleri için elliden fazla kripto yaptırım davası açtı. Coinbase’e karşı kazanılacak bir SEC zaferi, Gensler’in bu gündemi takip etmeye devam etmesini sağlayacaktı. Ancak şimdilik işler pek hesaplandığı gibi gitmedi.

ABD’de iki farklı yargıç, XRP ve Terraform Labs’ın tokenlerinin menkul kıymet olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda farklı kararlar verdi. Bu, Coinbase davasıyla ilgili tartışmalarda sık sık gündeme geldi. SEC, şimdi Ripple kararını temyize götürmeyi düşünüyor.

Dava yüksek ilgi görüyor

Dava, Coinbase’in, SEC’in “menkul kıymet” olduğuna inandığı on üç token sunarak kayıtsız bir komisyoncu, takas ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiğini ve bu nedenle tıpkı bir hisse senedi veya tahvil gibi kuruma kaydolmaya ihtiyaç duyduğunu iddia ediyor.

Coinbase, platformunda satılan hiçbir token’ın menkul kıymet teşkil etmediğini, token ihraççıları ile ikincil piyasada token satın alan kullanıcılar arasında temel bir yatırım sözleşmesi bulunmadığını savundu.

Öte yandan tartışmaları Kongre de takip ediyor. Wyoming senatörü Cynthia Lummis, Coinbase davası ile ilgili, SEC’i eleştirerek, kriptoya yönelik düzenlemelerin Kongre tarafından yapılması gerektiğini savundu. Lummis, kripto para birimleri için düzenleyici bir mevzuat sunarak sektöre destek sağlıyor.

Yazar: BTCHaber

Toplumsal Cinsiyet Rollerine Rağmen: İlham Veren Kadınlar

Özel Haber/ Nur Sena Karakılıç- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. 8 Mart 1857’de 40 bin kadının ABD’de başlattıkları grevde yaktıkları ilk mücadele ateşini anıyoruz. Aslında bugün, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi başarıları kutlanıyor. Kadınlar dünyanın her yerinde güçlü bir şekilde varlıklarını hissettiriyorlar ve farklı sektörlerde liderlik rolleri üstleniyorlar. Fakat şunu kabul etmek lazım! Kadın ...

Bağlantıyı kopyala