Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

VanEck, spot Bitcoin ETF’i için ‘HODL’ ticker’ını kullanacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yatırım yönetim devi VanEck, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı yeni bir başvuruda, spot Bitcoin ETF’inin “HODL” ticker’ını kullanacağını söyledi.

Şirket tarafından değiştirilen S-1 dosyasında “Hisselerin borsada HODL ticker sembolü adı altında listelenmesi bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

VanEck’in ETF’i için düşündüğü ticker, aynı zamanda “hold on for dear life” ile yapılmış bir kelime oyunu olarak da öne çıkıyor. Daha önce de Valkyrie, Bitcoin vadeli işlemler ETF’i için “BTFD” ticker’ını kullanmıştı. Bu, “buy the f*** dip” (dipten satın al) anlamına geliyordu.

VanEck’in HODL’ı kullanacak olması, X’teki bazı analistlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Bir danışmanlık şirketi olan The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, VanEck’in bu hamlesini beğendiğini ifade etti.

Bloomberg Intelligence’ın ETF analisti Eric Balchunas, hisse senedi sembolünün, BlackRock, Invesco ve Fidelity’nin sıkıcı Boomer seçimlerine kıyasla daha akıllıca olduğunu belirtti.

Yazar: Cem Yavuz

Enterprise Token’lar Geliyor! (EnT)

Size Vitalik Buterin’in Soulbound Token girişimini daha önce yazmıştım. (Ref:1)  Bu hafta ise çok önemli başka bir token geliştirme çalışmasından bahsedeceğim. Ve bu defakinde geliştirmenin dünyada en faal olduğu yerlerden birisi Türkiye! Enterprise dediğimiz halen faal durumda olan şirketler tarafından çıkarılan token’lar, gelin EnT diye kısaltalım bunları, 2017’de patlama yapmış olan ICO’larda çıkartılan token’lardan önemli ...

Bağlantıyı kopyala