Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Vedat Güven, Bitcoin Madenciliğinin Tükettiği Enerji Rakamlarına Değindi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde gerçekleşen Kripto Meydanı‘nda Vedat Güven, Cemil Şinasi Türün, Tansel Kaya ve Efe Bulduk kriptoda enerji konusunu konuştu. Konuşmacılar arasında yer alan Vedat GüvenBitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamlarını ve teknik detaylarını aktardı. Ayrıca Vedat Güven yaptığı konuşmada; “Bitcoin’in harcadığı enerjiye rağmen finans sektöründeki kara para aklama gibi açıklarını kapatılabiliyor” dedi.

Vedat Güven: Proof of Work (PoW) Destekçisiyim

Kripto Meydanı’nda kripto sektörünü etkileyen enerji tüketiminin nabzı tutulurken Vedat Güven, Bitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamlarını ve teknik detaylarını aktardı.

vedat guven proof of work pow destekcisiyimeef

Vedat GüvenBitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamları hakkında şu şekilde konuştu:

Ben enerji konusu ile ilgili olarak güncel bir analiz buldum. Sizinle bu analizi paylaşmak istiyorum. Ama mükemmel dememe rağmen o kadar ayakları yere basmayan yönleri varki bu verileri kendi görüşümle harmanladım. Proof of Work (PoW) dediğimiz zamanda Bitcoin’i baz alalım. Demekki biz Proof of Work dediğimizde Bitcoin’i konuşmak yeterli olacak. Çünkü biliyorsunuz ki farklı bir konumu var. Yani kripto severler olarak Bitcoin’i sadece bir para olarak görmüyoruz.

Konuşmasına kripto madenciliğinde kullanılan enerjinin önemine dikkat çeken ve bu konu hakkında veriler paylaşan Vedat Güven şu ifadeleri kullandı:

Şu anki durumu değerlendirirsek Bitcoin madenciliği çok fazla enerji harcıyor mu? Evet aslında rakam olarak bakıldığında çok harcıyor. Ama tabi bu harcama işe arıyor mu ? Yarıyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Ripple CLO’su SEC davasını netleştirdi: Bu tarihlere dikkat!

Ripple (XRP) ile ABD’li düzenleyici SEC arasındaki davaya dair spekülasyonlara Ripple CLO’su Stuart Alderoty son noktayı koydu. Alderoty, tarih verdi. Ripple ve SEC arasındaki dava son düzlüğe girmiş durumda. Uzun süredir devam eden ve karmaşık bir hale gelen dava, Ripple’ın direnciyle netleşmeye başladı. Ripple tarafı, SEC’ye karşı büyük bir avantaj elde etti. Davanın Ripple lehine ...

Bağlantıyı kopyala