Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Vietnam, Kripto Paralar için Yasal Çerçeve İstiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Ülkeler, dijital ekonomideki fırsatlar için radarlarını açmış durumda. Onlardan biri de Vietnam. Vietnam, dijital ekonomiye doğru bir dönüş yaparken, burada kripto para birimlerinin etkisini bir kez daha araştırmak için hazırlıklara başladı. Vietnam Maliye Bakanlığı öncülüğünde yeni bir araştırma başladı.

Vietnam Kripto Paralar için Araştırma Başlattı

Vietnam Başbakan Yardımcısı Le Minh Khai, ülkenin Maliye Bakanlığı için yeni bir talimat verdi. Bu talimat kapsamında bakanlık, dijital varlıkları yöneten bir yasal çerçevenin uygulanması için öncü bir araştırma yapacak.

Araştırmada bakanlık, yeni ortaya çıkan varlık sınıfının yönetimi için değişiklik ve yasalaşma gerektiren belirli yasal belgeleri belirleyecek. Bu arada araştırmaya Vietnam Maliye Bakanlığı öncülük ediyor. Ancak, Adalet, Bilgi ve İletişim Bakanlıklarının yanı sıra Vietnam Devlet Bankası da araştırmanın içinde.

vietnam kripto paralar icin yasal cerceve istiyor 2

Ağustos 2017’de, Vietnam’ın o zamanki Başbakanı Nguyen Xuan Phuc, dijital varlıkları yönetmek için yasal bir çerçeve oluşturulmasını isteyen 1255 sayılı Kararı yayınlamıştı.

Son araştırma ile kripto para birimlerinin gerçek varlıklarla olan ilişkisi daha fazla incelenecek ve bu kararname genişletilecek. Aynı zamanda yasal çerçevenin uygulanması için gereken zaman dilimi değerlendirilecek.

Yazar: Hazal Orta

İflasın eşiğindeki kripto şirketinin imdadına SEC yetişti

Yakın tarihte iflasın eşiğine gelen kripto şirketi Bakkt, ayakta kalmak için 150 milyon dolarlık menkul kıymet satışına SEC’den onay aldı. Şirket, geçtiğimiz gün yaptığı resmi açıklamada önümüzdeki üç yıl boyunca başka bir onay süreci gerekmeden menkul kıymet ihraç edebileceğini belirtti. Metinde, SEC’in satış onayının Bakkt’a önemli bir esneklik sağlayacağı vurgusu yapıldı. Bitcoin fiyatının önemli ölçüde ...

Bağlantıyı kopyala