Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Vitalik Buterin, Bitcoin ve Ethereum Arasındaki Farkı Açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Stakeborg Talks’a konuk olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin ve Ethereum arasındaki farka değindi. Buterin, oluşturduğu Blockchain ağı ile alandaki lider kripto para arasındaki farkın ne olduğunu açıkladı.

Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, her iki ekosistemin de nasıl işlediğinin ve nasıl yerel para birimleri için değere dönüştürüldüğünün altını çizdi.

Buterin, Ethereum ağının ETH’den çok daha büyük bir değer olduğunu söylerken, Bitcoin Blockchain’inin ise, değerinin çoğunu BTC fiyatından elde ettiğini belirtti:

“Ethereum ve Bitcoin arasındaki en büyük fark, Bitcoin’in ekosisteminin değerinin para biriminin değerinden geldiği, ancak Ethereum’da para biriminin değerinin ekosistemin değerinden geldiği bir platform olmasıdır.”

vitalik buterin bitcoin ve ethereum arasindaki farki acikladi

Vitalik Buterin’e Göre Bitcoin ve Ethereum Birbirinden Farklı

Bu, kullanım durumları nedeniyle Ethereum’un daha geniş bir kullanım alanı olduğuna dair kripto alanındaki mevcut inançları yansıtıyor. Bu geniş çeşitlilik ile birlikte ETH sahipleri, Blockchain’in ileriye dönük farklı endüstriler için değerli olacağından emin oluyorlar. 

Vitalik Buterin’e göre Bitcoin, bir değişim aracı olarak ana akıma giremezse başarısız olabilir.

Buna ek olarak, sunucu Buterin’e ETH’nin önümüzdeki yıllarda Bitcoin’i geçip geçemeyeceğini sorduğunda, Buterin basit bir şekilde “olabilir” ile yanıtını verdi. 

Öyle ki kurucu, ETH’nin hem fiyatta hem de bir değer deposunda Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Blockchain Yazılımcısı Ne Kadar Kazanır?

Blokchain insanlığın bilgi işleme biçiminde bir devrim yaptı. 2009’da Blockchaini icat eden Satoshi Nakamoto ise tarihin ilk blockchain yazılımcısı oldu. Nakamoto halen hiç kullanmadığı 1 milyon civarında Bitcoine sahip. Yani, hiçbir şirkette çalışmayan, patronu olmayan hatta uzun süredir kod da yazmayan Satoshi 12 yılda yaklaşık 50 milyar $ kazandı! Tabi sadece bugün için, belki ileride ...

Bağlantıyı kopyala