Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Vitalik Buterin’den kripto yanlısı politikacılara gönderme

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, son zamanlarda kripto yanlısı görünüm sergileyen politikacıların göründüğü kadar masum olmayabileceğini belirtti.

Buterin, henüz blokzincir ve kripto teknolojisinin altında yatan hedefleri anlamadan kripto para birimlerini desteklediğini iddia eden siyasilere karşı uyarıda bulundu.

17 Temmuz’da yayımladığı blog yazısında görüşlerini paylaşan Buterin, siyasi yönelimin kripto yanlısı olduğunu öne süren insanlara göre seçilmemesi gerektiğini savundu.

Vitalik Buterin, son zamanlardaki kripto politikacılara değindi

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, son zamanlarda kripto siyasetinin öne çıkmasına dikkat çekti. Buterin, Rus hükümetinin otoriter bir rejim gibi davranırken kriptoyu benimsediğinin altını çizdi.

Buterin, politikacıların kendilerini kripto yanlısı olarak tanımlandığını, ancak iletişimde gizlilik ve kimlik bilgilerine erişim konularında net bir duruş sergilemediklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Buterin, “Bugün kripto yanlısı bir politikacıların bir çatışma ortaya çıkarsa hangi tarafa öncelik vereceklerini görmeye değer.” dedi.

Buterin, Stand With Crypto’nun kripto girişimi olup olmadığını sorguladı. Ethereum’un kurucu ortağı, politikacıların kripto para biriminin ötesine geçerek kriptografi ve teknolojiyle ilgili özgürlükler konusunda hiçbir girişimde bulunmadığını öne sürdü.

Buterin, “Eğer bir politikacı sizin coin alım satımı yapma özgürlüğünüzden yanaysa, ancak yukarıdaki konular hakkında hiçbir şey söylememişse, o zaman coin alım satımı yapma özgürlüğünü desteklemelerinin altında yatan düşünce süreci benimkinden (ve muhtemelen sizinkinden) çok farklıdır.” dedi.

Ethereum kurucu ortağı, siyasilerin “benim için değil, senin için kurallar” yaklaşımını benimsedikleri konusunda uyarıda bulundu. Buterin’e göre kripto savunuculuğu ilerleyen dönemde güç ve yasakların olduğu bir sürece girebilir.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Stablecoin ihraççısı Paxos, Singapur’da ön onay aldı

Blokzincir sektörünün önemli şirketlerinden Paxos, Asya şehir devleti Singapur’da Amerikan dolarına endeksli stablecoin’ler için otoritelerden ön onay aldı. ABD merkezli stabilcoin ihraççısı saatler önce yaptığı açıklamaya göre şirket, Asya bölgesindeki yeni iştirakini faaliyete geçirmek için Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ilk onayı aldı. Paxos Digital Singapore Pte adını taşıyan yerel şirket, tam yetkilendirildiği takdirde dijital ödeme ...

Bağlantıyı kopyala