Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Kongre Üyeleri, SEC Başkanının İstifa Etmesi için Yasa Tasarısı Sundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son dönemde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto ve Blockchain şirketleri üzerindeki baskısını artırmış durumda. SEC Başkanı Gary Gensler bu tutumları sebebiyle eleştirilmeye devam edilirken, Warren Davidson ve Tom Emmer, SEC Başkanına istifa çağrısında bulundu.

SEC Başkanı Gary Gensler’a İstifa Çağrısı

İki Cumhuriyetçi temsilci, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın görevinden alınması için Temsilciler Meclisi’ne yeni bir yasa tasarısı sundu. Cumhuriyetçi üyeler Warren Davidson ve Tom Emmer tarafından oluşturulan SEC İstikrar Yasası, Komisyonun yeniden biçimlendirilmesini ve Gensler’in başkanlık görevinden alınmasını hedefliyor. Bu yasa tasarısının amacı ise, milletvekillerinin “Gensler’in mevcut SEC yapısı altında sürdürdüğü uzun süreli suiistimaller” olarak nitelendirdiği durumu çözme niyeti olarak ifade ediliyor.

Önerilen SEC İstikrar Yasası ile Gary Gensler, SEC başkanlık görevinden alınacak ve komisyonun görev gücü yeniden dağıtılacak. Bu yeniden dağıtım, başkanın yetkisini diğer komisyon üyeleri arasında paylaşmayı da hedefliyor.

Sunulan yeni tasarı ayrıca, altıncı bir komisyon üyesinin eklenmesini ve bir icra direktörü pozisyonunun oluşturulmasını da öngörüyor. Bu yeni pozisyonun amacı ise günlük operasyonları denetlemek olarak açıklanıyor. Son olarak tasarıya göre komisyon üyelerinin görev süreleri altı yol olacak şekilde aşamalı olmaya devam edecek.

Yazar: Burak Köse

ADS Coin Nedir?

ADS coin, Adshare platformunda kullanılan kripto para olarak ifade edilebilir. Piyasadaki çoğu kripto para projesine göre daha eski nitelikte olan tecrübeli platform kullanıcılarına uzunca bir zamandır hizmetler sunuyor. Kripto para piyasasında uzun süredir bulunan projelerin de ekosistemdeki son trendleri yakından takip ettiğini görüyoruz. Bu projeler metaverse ya da NFT gibi yenilikleri göz ardı etmiyor ve ...

Bağlantıyı kopyala