Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

Web3’e Nasıl Yatırım Yapılır?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Değişen teknoloji ile birlikte metaverseNFT kavramlarının yanında en çok merak konusu olan bir diğer kavram ise Web3 teknolojisi. Bu hafta sizlere Web3 nedir? ve Web3’e nasıl yatırım yapılır? sorularını yanıtlayacağız.

Web3 Nedir?

Bilindiği üzere Web2, TikTok, Twitter, Instagram ve daha fazlası gibi platformlarla alıştığımız mevcut internet olarak karşımıza çıkıyor. Bakıldığı zaman saydığımız bu platformlar merkezi bir yapıya sahip. Konu başlığımız olan Web3 ise, bu platformları DAO’lar veya diğer Blockchain teknolojisi uygulamaları aracılığıyla merkezden uzaklaştırmak istiyor. Ayrıca Web3, internetin bir sonraki adımı olarakta adlandırılıyor.

Web3’e Nasıl Yatırım Yaparım?

Web3, internetin üçüncü nesli olarak da biliniyor. Bununla beraber büyük şirketlerden kontrolü kaldırmayı ve kullanıcıların kendilerine ait olduğu, inşa ettiği ve işlettiği merkezi olmayan bir şekilde çalışmayı amaçlıyor.

web3e nasil yatirim yapilirsx

Web3 teknolojisine yatırım yapmanın en iyi yolu, bu teknolojinin geliştirilmesi veya uygulanmasına bağlı hisse senetleri veya kripto para birimleri satın almak olacaktır.

En iyi Web3 tokenlarının bazıları Helyum, Arweave (AR) ve Ocean protokol (OCEAN) içerir. Bunların bazıları milyarlarca dolarlık değerlemelere sahip olduğunu da söyleyelim.

Diğer bir seçenek de, gelecekteki Web3 dApp’leri için iyi bir platform oluşturmak adına projelere veya Blokchain’leri tercih etmek olacaktır. Ethereum ana seçenek olurdu, ancak yüksek gas ücretleri ile Polkadot gibi diğer alternatifler daha mantıklı olabilir.

zcloak network web3 ve blockchain girisimlerini genisletecekd

Polkadot, Web3 Foundation tarafından kurulan zincirler arası bir iletişim protokolüdür. Polkadot’un parachain modeli, Web3’ün geleceğinin birlikte çalışan birçok farklı Blockchain içereceği inancıyla çıktı.

Web3, kripto piyasalarını kasıp kavuran Metaverse çılgınlığının aksine, kullanıcı tarafından öngörülemeyen teknoloji üzerine odaklanır.

Teknoloji olgunlaştıkça Web3 platformlarının ve popülaritesinin zirveye ulaşması biraz zaman alacağını da belirtelim.

Yazar: Sena Karakılıç

Bitstamp USA CEO’su: Kripto Benimsemesi Henüz Erken Aşamada

Bitstamp USA CEO’su Bobby Zagotta, kripto paranın büyük finans aktörleri tarafından benimsenmesi sebebiyle, yükseliş ve düşüş dalgalarının devam edeceğini söyledi. Bitstamp USA CEO’su Robert “Bobby” Zagotta yapmış olduğu röportajda, kripto varlık endüstrisinin 12 yıldan beri var olduğunu ancak buna rağmen küresel benimseme için hala erken bir aşamada yer aldığını belirtti. “Yaklaşık 10 yıl önce kripto, ...

Bağlantıyı kopyala