Bitcoin (BTC) $ 62,155.65 1.14%
Ethereum (ETH) $ 2,419.71 1.60%
BNB (BNB) $ 563.93 2.19%
Solana (SOL) $ 144.50 3.15%
XRP (XRP) $ 0.533029 1.74%
Cardano (ADA) $ 0.35482 1.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109527 1.35%
Al veya Sat Paribu

Wikipedia Kripto Bağışlarını Durdurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Özellikle topluluklar tarafınsan finanse edilen projeler, son dönemde bağış yöntemleri arasında hızla kripto paraları ekliyor. Ancak Wikipedia bu noktada farklı bir yol izleyerek bir süredir kabul ettiği kripto bağışlarını iptal ettiğini açıkladı. Wikipedia ve diğer Wikimedia projelerinin arkasındaki kar amacı gütmeyen Wikimedia Vakfı, Molly White tarafından yapılan yakın tarihli bir duyuruya göre kripto para bağışlarını durdurdu.

Wikipedia Artık Kripto Bağışlarını Kabul Etmiyor

Wikipedia’nın üst kuruluş olan Wikimedia Vaktfı, bağışları “mümkün olduğunca basit ve kapsayıcı” hale getirmek için kripto bağışlarına Temmuz 2014’te Bitcoin (BTC) ile başlamıştı. Vakıf BitPay’e geçmeden önce bağışlar için başlangıçta Coinbase borsasına güveniyordu. Vakıf devamında mevcut kripto para birimleri listesine Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash’i (BHC) de ekledi.  

Ancak özellikle son dönemde Bitcoin’in tükettiği enerjinin büyüklüğü tartışmalarının artmasıyla birlikte Wikipedia editörleri, ezici bir çoğunlukla bu ayın başlarında kripto para birimi bağışlarının askıya alınması lehinde oy kullandı.

Ek olarak editörler, son derece riskli yatırımları onaylamanın vakıf için itibar riskleri oluşturduğunu iddia etti.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Güney Koreli Shinhan Bank’tan Kurumsal Kripto Hesabı Hizmeti

Güney Kore’nin ilk bankası Shinhan Bank, kurumsal kripto hesaplarını başlattı. Ülkenin en büyüklerinden biri olan banka, şirketlerin kripto para birimi saklamasına izin verecek. Shinhan Bank, Güney Kore‘nin nakitten kriptoya işlemler için gerçek isimli kurumsallara hesap açan ilk geleneksel kurum oldu. Adım, ülkede kurumsal bir kripto patlamasının da yolunu açmış gibi gözüküyor. Shinhan Bank Kurumsal Kripto ...

Bağlantıyı kopyala