Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Wow Token (WOW) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Wow token (WOW), Wownero platformunun kripto parası olarak kullanılıyor. Wownero platformu ise Dogecoin (DOGE) projesinden ilham alan gizlilik odaklı bir kripto para girişimidir. Wow token madenciliği yapılabilen bir kripto paradır. Bilgisayarların işlemcileriyle madencilik yapılabilmesine olanak veren Wow token toplulukta çok konuşulan memecoin’ler arasında gösteriliyor. Bu kripto paranın bir diğer gizlilik odaklı proje Monero (XMR) fork’u olduğunu da ifade etmemiz gerekiyor. Bu içerik boyunca Wownero platformundan ve kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca bu platformun kripto parası Wow token’lere yönelik birtakım ilgi çekici verileri de yine bu içerikte paylaşacağız.

Wow token’ler Wownero platformunda belirli gereklilikleri yerine getiren meme üreticilerine de bir tür maddi destek sağlıyor. Kripto paranın kullanım durumlarıyla ilgili daha detaylı verilere yazının devamında ulaşabilirsiniz. Wownero platformu tamamen kendi topluluğu tarafından yönetiliyor. Bu platformun ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olduğu da bilinen bir gerçek. Günümüzdeki yaygın kanının aksine bu platformun her boyuttan her kullanıcıya eşit şekilde hizmet verdiği ifade ediliyor. Wownero platformunun başlatılırken, yani Wow token’ler kullanıcılara ilk kez arz edilirken, bütün şartların adil olmasına dikkat edildiğini görüyoruz. Bu durum kripto para piyasasının temel felsefesiyle birebir uyumluluk gösteriyor.

WOW token nedir

Wow Token (WOW) ne zaman çıktı?

Wow Token projesi 1 Nisan 2018 tarihinde işlemlerine başladı. Monero (XMR) blockchain ağında gerçekleştirilen bir hard fork ile faaliyetlerine başlayan Wow token kısa sürede başarı basamaklarını hızla tırmandı. Bugün Wow token’lerin çok sayıda kullanıcıya ulaştığını görüyoruz. Çok sayıda kripto para borsasında listelenmeyi henüz başaramasa da Wow token, Wownero platformunda faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Platformun kullanıcıları WOW token’ler sayesinde buradaki imkanlardan faydalanıyor. Herhangi bir ilk halka arz (ICO) ya da önceden kazılma durumunun bu projede yer almadığının altı çiziliyor. Bu bağlamda WOW token’ler eşit ve adil şartlarda kullanıcılarıyla buluşturuldu. Dileyen her kullanıcının bu kripto paranın madenciliğini yapabileceği bilgisi yer alıyor.

Wow Token (WOW) Fiyatı Nedir?

Wownero platformunda kullanılan kripto para WOW token’lerin fiyatıyla ilgili en yeni veriler aşağıda yer alan başlıklarda yer alıyor. Proje ekibi platformun ve kripto paranın topluluğa tanıtımı adına detaylı tanıtıcı evraklar hazırladı. Bu evraklarda WOW token’ler ve platform hakkında gerekli bütün bilgiler yer alıyor. Bu bilgilere göre WOW token’lerin piyasaya sınırlı sayıda arz edileceği ifade ediliyor. Buna göre Wow token’ler için toplam arz sayısı 184 milyon 467 bin 440 olarak belirlenmiş. Bu miktarın şimdiye dek %28’i yani yaklaşık 52 milyon kadarı dolaşıma dahil edilmiş. Madencilik çalışmaları devam eden kripto paranın tamamının arz edilmesi ise yıllar süreceğe benziyor.

Wow Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Wow token [mcryptocoin=”WOW” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Wow token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”WOW” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Wow token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”WOW” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”WOW” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Wow token

Wow Token Kaç Dolar?                          

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Wow token [mcryptocoin=”WOW” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle Wow token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,7 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Wow token yılın en düşük seviyesini ise 0,035 dolarla belirledi.

Wow Token (WOW) Nasıl Çalışmaktadır?

Wow token (WOW), Wownero platformunda kullanılan kripto para olarak ifade edilebilir. Bu kripto para Doge coin (DOGE) projesinden ilham aldı. CPU’lar ile yani basit bir işlemci ile madenciliği yapılabilen Wow token’ler solo madencilik çalışmalarına olanak sunuyor. Bu projeyle ilgili ilk dikkat çeken özellikse gizlilik merkezli tasarlanmış oluşu. Wow token’lerin bir tür memecoin olduğunun da altı çiziliyor. 2018 yılında 1 Nisan günü piyasaya sürülen Wow token o gün yapılan şakalardan yola çıktığını belirtiyor. Wow token gizlilik odaklı bir diğer kripto para projesi olarak bilinen Monero’nun (XMR) bir hard fork’u olarak başlatıldı. Ancak RandomX’in lite versiyonu, daha büyük zincir boyutu ve 50 yılda arz edilecek 184 milyon token’lik sınırlı arz ile fark yaratıyor. Demin saydığımız özellikler itibariyle Wow token’lerin XMR’lerden farklı olduğunu söylemek mümkün. Wownero’nun birçok açıdan kullanıcılarına avantaj sunduğunu belirtmemiz gerekiyor. Polonya’da düzenlene belirli turnuvalarda boy gösteren proje çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Wow token (WOW) madenciliği yapılabilen bir yapıya sahip. Dileyen kullanıcılar madencilik çalışmaları yürüterek Wow token kazabiliyorlar. Sınırlı sayıda arz edilecek yapıya göre tasarlanmış Wow token’ler uzun yıllar sonunda tamamen kazılabilmiş olacak. ASIC olarak bilinen ve madencilik için tasarlanmış cihazlar Wow token madenciliği için kullanılamıyor. Bir algoritmadan faydalanan Wow token genel kullanım amaçlı işlemcilerle madencilik yapılmasına izin veriyor. Bu durumun madenciliği yeniden bireysel kullanıcıların eline verdiği söylenebilir. Wow token’lerin kullanıldığı Wownero platformunun açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olduğunu da ifade edelim.

WOwnero

Wow Token (WOW) Nasıl Satın Alınır?

Wow token’ler henüz yalnızca bir borsada listelenmeyi başarabilmiş. TradeOgre adı verilen borsa üzerinden kripto paranın satın alınması mümkün. Bunun yanı sıra borsa dışı yöntemlerle de kullanıcılar WOW token elde edebilir. Ancak kullanıcıların özellikle bu tür alışverişlerde mağdur olmamak adına dikkatli davranmaları öneriliyor. Aksi halde tazminin mümkün olmayan zararlar meydana gelebilir.

Yazar: Ömer Uçar

Kripto Dünyasın Yatırımcısını Sevindiren Kriptolarda Bu Hafta

Kripto para piyasaları son haftalarda oldukça dalgalı bir dönemden geçiyor. Özellikle Bitcoin’in (BTC) 43.000 dolar bandını aşamaması ve anlık düşüşler yaşaması, takipçisi olan altcoin’leri de oldukça kötü etkilemiş durumda. Bununla beraber kripto para piyasası ise yeniden 2 trilyon doların altına inerek 1.85 trilyon dolara inmiş durumda. Anca piyasa düşüş yaşasa da bu hafta artmayı seçen ...

Bağlantıyı kopyala