Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

Xiamen Şehri, Çin’in İlk Blockchain Tabanlı Metro Biletini Yayınladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bilindiği üzere Çin, kripto para birimlerine olan yasakçı tavırları ile dikkat çekiyor. Bu yasakçı tavrının yanında Çin, NFT ve Blockchain konusuna ise oldukça sıcak bakıyor. Öyle ki Çin’in güneydoğu eyaleti Fujian’daki büyük bir şehir olan Xiamen, Çinli tekonoloji devi Alibaba’nın blok zinciri AntChain’e dayanan ilk Blockchain tabanlı hatıra metro biletini yayınladı.

Xiamen Şehrinden İlk Blockchain Tabanlı Metro Bileti

Çin’in Xiamen şehri, Alibaba’nın Blockchain‘i AntChain’e dayanan ilk dijital hatıra metro bileti grubunu yayınladı. Söz konusu bu dijital bilet dekoratif bir metal rozete benzerliği ile dikkat çekiyor. Bunun yanında Shimao Boğazı Kulesi, Xiamen Garden Expo ve Deniz Manzarası Metrosu dahil olmak üzere Xiamen simge yapılarının bir kombinasyonu içeren bir temadan oluşuyor.

xiamen sehri cinin ilk blockchain tabanli metro biletini yayinladi

Söz konusu bu bilet sahipleri metroya bir günde sekiz sefere kadar binebilir. Ancak bunun için ücreti Alipay ile ödemeleri gerekiyor.

Alıcılar, biletin sertifika dosyasını AntChain’deki karma değeriyle alacaklar. Ancak bilet, AntChain’in NFT platformundaki sahibinin cüzdanında dijital bir koleksiyon olarak görünmeyecek.

Ayrıca belirtmek gerekirse Alibaba, 2019’dan bu yana Şanghay, Nanjing ve Hangzhou dahil Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki dokuz şehirde metro ücreti ödemesi için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Yazar: Sena Karakılıç

CoinTR’den, CoinTR Pro’da yeni launchpad projesi: EZ Swap 

CoinTR Pro kullanıcılarına özel launchpad projesi EZ Swap’ın ön satışı 10 Ocak’ta yapılacak.  Borsa tarafından yapılan basın açıklamasında, “Launchpad etkinliği sırasında katılımcılar en düşük fiyata yeni token satın alma fırsatına sahip olacak ve etkinlik sona erdiğinde, listeleme başladığında tokenlerin doğrudan alım satım işlemlerini gerçekleştirebilecek.” belirtilerek launchpad’e genel katılım kuralları hakkında bilgi veriliyor. Basın açıklamasında yer ...

Bağlantıyı kopyala