Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

Yatırım Danışmanlığı Nedir? Kimler Yatırım Danışmanlığı Yapabilir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yatırım danışmanlığı, yatırımcılara finansal araçlar ile ilgili yönlendirici nitelikte yazılı ya da sözlü yorum ve tavsiyelerde bulunma faaliyetidir. Bu danışmanlar, yatırım yapacak kişilerin hedefleri, risk tercihleri, nakit ihtiyaçları ve vergi durumları ile ilgili değerlendirme yaparak yatırım planı oluşturmak durumundadırlar. Yatırımcıya gerçek dışı, yanlış, yanıltıcı veya abartılmış bilgilere dayalı tavsiyelerde bulunamazlar. Verdikleri yatırım tavsiyelerini, güvenilir belge, destekleyici rapor ve analizlere dayandırmak zorundadırlar. Yatırım tavsiyeleri ile ilgili yatırımcılara getiri garantisi veremezler. 

Yatırım danışmanlığı faaliyetini yalnızca SPK’dan yetki belgesi almış aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar yapabilirler. Bunun dışında piyasada kimse yatırım danışmanlığı yapamaz. 

Sizden komisyon alıp hisse tavsiyesi veren kişiler suç işlemektedirler. Siz de bu suça ortak olmayın. Kendi kararınızı eğitim alarak kendiniz verin. 

Yazar: Aysel Gündoğdu

Bitmain, Madencilik Teçhizatı Fiyatlarını Düşürdü

Bitcoin madencilik şirketi Bitmain, şirketin Antminer S19 Pro madencilik kulelerinde indirim yapacağını açıkladı. Bitmain konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, en son madencilik teçhizatı modellerinden biri olan S19 Pro’nun fiyatını, madencilik teçhizatı veri web sitesi Hashrate Index’te gösterilen fiyat endeksinden yüzde 41 daha düşük olan terahash başına (TH) 19 dolara indirdiğini duyurdu. Bitmain, Madencilik Teçhizatı Fiyatlarını ...

Bağlantıyı kopyala