Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Yearn Finance (YFI) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Yearn Finance (YFI) merkezsiz finans yatırımcıları için tasarlanmış bir tür yenilikçi kaynak olarak tanımlanabilir. Platform, kullanıcılarına otomatikleştirilmiş işlemler sunarak onların en iyi kar oranlarına ulaşmalarına yardımcı oluyor. Projenin esas amacı ise her geçen gün hızla büyüyen merkezsiz finans ekosistemini daha basit hale getirmek olarak özetleyebiliriz. Bu sayede kullanıcıların kafa karıştırıcı süreçler yaşamalarının önüne geçilmek isteniyor.

Yearn Finance (YFI) Ethereum blockchain’inde faaliyet gösteren bir grup protokolden meydana geliyor. Bu protokoller kullanıcıların kripto paralardan elde ettikleri kazancı en iyi şekilde değerlendirme imkanı sağlıyor. Yearn Finance platformu bu olanağı kredi verme ya da kripto para işlemleri gibi hizmetler vasıtasıyla kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.

Yearn finance

Kripto para piyasasının hızlı gelişimine ve piyasanın ne denli büyük olanakları meraklılarına sunduğuna kripto severler olarak yakından şahit oluyoruz. Geleneksel finans sistemine bir nevi tepki olarak doğan ve sahip olduğu gücü blockchain teknolojisinden alan kripto paralar gün be gün daha da olgun bir ekosistem meydana getiriyorlar. Kullanıcıları finansal özgürlüğe kavuşturma yolunda ilerleyen bu yenilikçi piyasada çok sayıda proje hayata geçiyor.

Merkezsiz finans olarak tanımlayabileceğimiz bu sektördeki teşebbüslerden birisi de Yearn Finance platformu. Platformun kullanıcılarına sunduğu hizmetleri açık kaynaklı bir kod vasıtasıyla sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Merkezsiz finansa anlayışına son derecede hizmet eden Yearn Finance, kullanıcılarının geleneksel modelin merkezinde yer alan banka ya da teminat hizmeti sunan diğer mercilere olan ihtiyacını ortadan kaldırdığını görüyoruz. Buna göre kullanıcıların finansal işlemleri için herhangi bir aracı kuruluşa muhtaç olmamaları sağlanıyor. Zaten merkezsiz finansın modern dünyamıza kazandırdığı olanakların başında da bu geliyor diyebiliriz. Bu sayede işlemlerin daha ucuz, daha hızlı, daha şeffaf ve daha topluluğun kontrolünde gerçekleşmesi mümkün hale getiriliyor.

Yearn Finance (YFI) ne zaman çıktı?

Yearn Finance (YFI) projesi, bağımsız bir geliştirici olarak tanınan Andre Cronje tarafından 2020 yılında geliştirildi. Cronje’nin Yearn Finance protokolünü geliştirirken herhangi bir fonlama etkinliği yapmadığı biliniyor. Üstelik platform başlatılmadan önce kendisi için hiçbir şekilde token birikimi gerçekleştirmediği de ifade ediliyor. Bilindiği üzere kripto para projeleri, ekip ve geliştiriciler için, sundukları token’lerin bir kısmını ayırıyor. Bu sayede projenin çizdiği yol haritasındaki hedeflere ulaşmakta maddi kaynak arayışına ihtiyaç kalmıyor. Ancak Yearn Finance bu anlayışı reddederek kendisinin diğer merkezsiz finans projelerinden ayırmayı en azından bu bağlamda başarmış. Öyle ya da böyle DeFi girişimlerinin hedeflerine ulaşabilmesi adına belirli bir fona sahip olması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek adına çeşitli sermaye yatırımcılarından belirli bir miktarda fon toplayan Yearn Finance daha sonra yoluna emin adımlarla devam etmeyi başardı. Sonuç olarak Yearn Finance platformu 2020 yılında ana ağını ve kendi kripto parası YFI token’i başlattı.

YFI nedir

Yearn Finance (YFI) Fiyatı Nedir?

Yearn Finance platformunun kripto parası YFI’nin fiyatına yönelik oluşturulan grafik incelendiğinde, kripto paranın piyasa geneline uyan bir trend izlediği söylenebilir. Proje ayrıntılarına göre piyasaya toplamda arz edilecek token sayısı kısıtlandırılmış. Bu miktarın 36 bin 666 olduğunu görüyoruz. Ayrıca dolaşımda bulunan YFI token sayısı ise neredeyse bu miktarla aynı. Yani token’lerin tamamı piyasaya sürülmüş. Bu da bundan sonra yeni YFI token’lerin piyasaya giremeyeceği anlamına geliyor.

Yearn Finance Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Yearn Finance token 169.161,91 TL TL’den işlem görüyor. Yearn Finance token fiyatı son 24 saat içerisinde -1.14% değişim gösterdi. Yearn Finance token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 10,264,906 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 165,782,246 dolar seviyesinde.

Yearn Finance Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Yearn Finance Coin $ 4,940.92 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Yearn Finance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 90.786,89 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Yearn Finance yılın en düşük seviyesini ise 31,65 dolarla belirledi.

Yearn Finance

Yearn Finance (YFI) Nasıl Çalışmaktadır?

Yearn Finance (YFI) platformu gelişimini halen sürdüren merkezsiz finans alanında faaliyet gösteriyor. Bu alanda yer alan çok sayıdaki projeden birisi olan platform açık kaynak kodlu bir yapıya sahip. Kullanıcıların finansal işlem gerçekleştirirken bir aracıya ihtiyaç duymamalarını sağlayan Yearn Finance yenilikçi anlayışıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Platformda kullanıcıların işlem gerçekleştirmelerini sağlamak adına bir tür teşvik sisteminin de uygulandığını görüyoruz.

YFI token’ler Yearn Finance platformunu yöneten ve platformda kullanılan kripto değerler olarak faaliyet gösteriyor. Bu durum token’lere mali bir değer atfediyor ve gelecekte de sürdürülebilir bir emtia olarak kalmalarını sağlıyor. Yearn Finance platformunda kullanıcılara kredi hizmetinin de sunulduğunu görüyoruz. Bu kripto para yatırımcılarının dikkatini çekecek cinsten bir olanak. Platform tarafından kullanıcılara sunulan diğer ürünleri şu şekilde özetleyebiliriz: APY, Earn, Vaults ve Zap. Bu ürünler kullanıcıların çok sayıda avantajla buluşmasına yardımcı oluyor.

Yearn Finance (YFI) Nasıl Satın Alınır?

Bir tür kaynak platformu Yearn Finance’ın kripto parası YFI token’leri satın almanın birden fazla yolu bulunuyor. Bu yöntemlerin en çok tercih edileni herhangi bir kripto para borsasını kullanarak YFI satın almak. YFI token’in desteklendiği kripto para alım satım platformları arasındaysa Binance, Coinbase, Huobi ya da FTX US gibi borsalar bulunuyor. Kullanıcılar bu saydıklarımıza benzer platformlardan birisini tercih ederek YFI token sahibi olabilirler. Ancak hassasiyetle belirtmekte fayda var ki kripto para piyasası hem risk içeren hem de dijital işlemlerle ilerleyen bir alan. Bu da yatırımcıların işlemlerini gerçekleştirirken dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor.

Yazar: Ömer Uçar

Vietnam Başbakanı Chinh: Paranın Dijitalleşmesi Kaçınılmaz Bir Eğilim

The Phnom Penh Post tarafından 4 Temmuz’da yayınlanan bir habere göre, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, ülkenin merkez bankasından önümüzdeki iki yıl boyunca blokzinciri tabanlı bir kripto para birimini denemesini istedi. Bu hamle başbakanın e-devlet geliştirme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Ülkenin önde gelen komünist partisinin 62 yaşındaki lideri Chinh, dijital paranın “kaçınılmaz bir eğilim” olduğuna ...

Bağlantıyı kopyala