Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Yellen: Kripto para konusunda ek yetki kullanabiliriz

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’deki konuşmasında Senatör Sherrod Brown’ın kriptoyu hedef alan sorularına yanıt verdi.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Brown, Hazine Bakanı’na terörist grupların kripto para birimlerini kullanması karşısında ne tür önlemler alınacağı sorusunu sordu. Brown; El Kaide ve Hizbullah gibi silahlı örgütlerin kripto paraları yoğun olarak kullandığına inanıyor.

Yellen, cevap olarak bakanlığın bu konuda ek yetki kullanabileceğini belirtti. Kripto alanında yeterli düzenlemelerin olmaması nedeniyle yasa boşluklarının yer aldığını hatırlatan Hazine Bakanı, bu konu üzerinde çalıştıklarıının altını çizdi.

Sherrod Brown’ın Kongre’de Janet Yellen’a sorduğu sorular kriptoya değindiği ilk açıklamalardan değil. Brown, daha önce pek çok kez terörizmin finansmanında kripto paraların yoğun olarak kullanıldığını iddia ederek sektörün önünün kesilmesini savundu.

ABD’li senatörlerden kriptoya baskı

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde de kripto paralar konusunda vatandaşlar ve siyaset ikiye ayrılıyor. Ülkede Blockchain Derneği çevresinde yer alan isimler kripto lehine lobi çalışması yaparken bazı senatörler dijital varlıkların tam karşısında.

ABD’de kripto karşıtı siyasetçilere baktığımızda özellikle senatör Elizabeth Warren ismi öne çıkıyor. Terörist ve kaçakçıların kriptoyu kullandığını iddia eden senatör, uzun zamandır sektörü kısıtlayıcı yasa tasarıları üzerinde çalışıyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

JPMorgan’dan Curve krizi yorumu

Merkezi olmayan finans (DeFi) dünyası son zamanlarda Curve Finance tarafından yaşanan bir saldırının etkisiyle sarsıldı. Ancak, JPMorgan’ın yeni bir analizi, bulaşıcılığın yönetildiğini, fakat DeFi ekosisteminin genel olarak daralma sürecinde olduğunu ifade ediyor. Curve Saldırısı DeFi Ekosistemini Sarsıyor Ancak Kontrol Sağlandı JPMorgan analistlerine göre, yakın zamanda gerçekleşen Curve Finance saldırısının DeFi (merkeziyetsiz finans) ekosistemi üzerindeki bulaşıcı ...

Bağlantıyı kopyala