Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Yeni Zelanda Dijital Para Biriminin Pilot Projesini Başlatacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Nakit kullanımındaki düşüşle harekete geçen Yeni Zelanda, Dijital Yeni Zelanda Dolarını ve kriptoları finans sektörüne dahil etmeye başlıyor. Buna göre, Yeni Zelanda Merkez Bankası, bir dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye yönelik çalışmalarına başlayacak.

Merkez Bankası Başkanı Adrian Orr, Yeni Zelanda’nın bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye hazırlandığını ve nakdin bir seçenek olarak kalmasının sağlanacağını duyurdu.

yeni zelanda dijital para biriminin pilot projesini baslatacak

Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamada, CBDC’leri modernize etmek için “dijital teknolojiyi” en iyi şekilde kullanmak adına bir karar verilmesi gerektiğini söyledi. 

Nakit kullanımının da buna paralel olarak onu tercih edenler için bir seçenek olarak kalması gerektiğini de sözlerine ekleyen Orr, bu konuda halkın da geri bildirimlerine başvuracak.

Yeni Zelanda Dijital Para Birimi için Halk Araştırması

Wellington‘daki bir yatırımcı konferansında konuşan Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Adrian Orr, 30 Nisan 2022‘ye kadar yanıtların bir özetini hazırlayıp yayımlamayı planladığını belirterek bu süre içinde halktan da geri bildirim istedi.

Yeni Zelanda, tasarımın “çok aşamalı ve çok yıllı bir çaba” olacağını söylerken, yetkili makam, Yeni Zelanda için hangi CBDC biçiminin doğru olduğuna henüz karar vermedi.

Hükümete göre CBDC, sınır ötesi transferler, finansal katılım ve yetenek geliştirme araçları dahil olmak üzere finansal yeniliği desteklemeyi hedefliyor.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

Çinli Çay Şirketi Urban Tea, Kripto Para ile Ödemeyi Kabul Ediyor

Halka açık bir çay şirketi olan Urban Tea, yaptığı basın açıklamasında Çin mağazalarında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin’i (DOGE) kabul edeceklerini duyurdu. Bu üç kripto para Urban Tea’nin yan kuruluşu olan New York merkezli Guokui Management tarafından işletilen Amerikan restoranlarında da ödeme aracı olarak kullanılabilecek. Şirketin CEO’su Xianlong Wu, kripto paraları müşterilerin hayatına sokmak ...

Bağlantıyı kopyala