Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

YÖK Başkanı: NFT ve Blockchain Bölümleri için Çalışmalarımız Var

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Eskişehir’de Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle buluşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, etkinlikte NFT ve Blockchain bölümleri ile ilgili de açıklama yaptı.

YÖK Başkanından NFT ve Blockchain Bölümleri Müjdesi

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki bir etkinlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar ve öğrenciler bir araya geldi. Özvar burada öğrencilerin sorularını yanıtladı.

yok baskani nft ve blockchain bolumleri icin calismalarimiz var 1
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

Bir öğrencinin, “İlerleyen zamanda NFT ve Blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılır mı?” sorusuna Özvar, şu yanıtı verdi:

“Hakikaten son yıllardan en çok talep edilen, dünyada da en çok rağbeti bu alanlar görüyor. Açıkça söyleyebilirim en çok hoca ihtiyacı duyduğumuz bölümler buralar. Aranızda bu alanlara ilgisi olan arkadaşlarımız varsa, hiç durmasınlar ve devam etsinler. Doğrudan bu konu ve temaları kapsayan bölüm veya programlar tasarlıyoruz şu anda”

“Aranızda bu alana ilgisi olan arkadaşlarımız varsa bence hiç durmasınlar, devam etsinler” diyen Özvar, esas amacın Türkiye’deki üniversitelerin dünya üniversiteleri liginde çok daha üst sıralara gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Yazar: Hazal Orta

Analistler XRP’den umutlu: Hangi fiyatları görebilir?

Ünlü analist Javon Marks, XRP‘nin Bitcoin’i yüzde 243 oranında geride bırakabileceğine inanıyor ve XRP fiyatının 1,57 dolar bölgesine doğru 3,3 kattan fazla artacağını öngörüyor. Marks, mevcut piyasa belirsizliği ortasında bunu açıkladı. Son düşüş, özellikle de altcoin’lere bir darbe vurdu. Yüzde 53,1’lik piyasa hakimiyetiyle en önemli kripto varlık olan BTC, daha geniş piyasanın yönünü belirlemeye devam ...

Bağlantıyı kopyala