Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Zilliqa (ZIL) Neden Yükseliyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin’in (BTC) son dönemde yaşadığı yükselişle birlikte kripto para piyasaları şenlendi desek sanıyoruz abartmış olmayız. Öyle ki son bir hafta içerisinde kripto para piyasası yaklaşık yüzde 8 artarken, birçok altcoin’de oldukça büyük yükselişlere şahit olduk. Bu yükselişlerden birisi olan token ise şüphesiz Zilliqa (ZIL) oldu. Öyle ki 24 saat içerisinde yüzde 70 artan ZIL, bir hafta içerisinde yüzde 267 artarken, son iki hafta içerisinde yüzde 330’un üzerinde değer kazandı. Peki Zilliqa (ZIL) neden yükseliyor?

Peki Zilliqa (ZIL) Neden Yükseliyor?

Zilliqa, yüksek verimi garanti etmek ve saniyede binlerce işlemi işlemek için geliştirilmiş, izinsiz, halka açık bir Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Blockchain ağı hızı ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için ikinci katman ölçeklendirme çözümü olarak parçalama tekniğini kullanıyor.

Ancak Zilliqa’nın son dönemdeki popülaritesinin artmasına neden olan olay bu değil. Zilliqa, dünyanın tamamen parçalanmış bir ağa dayanan ilk halka açık Blockchain ağı olarak kabul ediliyor. Saniyede yüksek işlem hızı ve yüksek verim elde etmesini sağlayan şey bu. Bu yüzden artan Blockchain popülaritesi ile birlikte Zilliqa’ya olan ilgi artıyor.

Ancak asıl artış sebebi muhtemelen geliştirici ekip tarafından 23 Mart’ta, Metapolis’in 2 Nisan’da Miami’de fiziksel bir etkinlikle halka açılacağının duyurulması oldu.

Kısa bir süre önce Zilliqa, küresel bir yetenek ödülleri uygulaması olan Agora ile ortak oldu. Bu ortaklık sayesinde, içerik oluşturucular Agora uygulamasına içerik yükleyebilecek ve çalışmalarını topluluk oylaması yoluyla Metapolis meta veri tabanına ekletebilecekler.

Yazar: Cem Arslan Kurt

İtalyan Banka UniCredit’ten Kripto Yasağı Açıklaması

811 milyar euro toplam varlığa sahip İtalya merkezli bankacılık grubu UniCredit, son dönemde kripto topluluğunca yoğun eleştiri altına alınmış durumda. Bankanın kripto ticaret platformlarına para transferi gerçekleştirdiği için bir müşterinin hesabını kapatmakla tehdit ettiğini iddiaları dikkat çekmişti. Banka devamında müşteriye yanıt olarak, müşterilerin kripto para ihraççıları ve borsaları ile işlem yapmasını yasakladığını açıkladıktan sonra geçtiğimiz ...

Bağlantıyı kopyala